Vegetarische kipstukjes met romige spinazie

Ik heb voor jullie een makkelijk en snel te maken vegetarisch gerecht. Deze heerlijke vegetarische kipstukjes met romige spinazie bereid je in een mum van tijd. Serveer het met parelcouscous en je hebt een lekkere snelle maaltijd voor een doordeweekse dag.

 

Vegetarisch

 

Wij eten steeds meer vegetarisch, maar zullen nooit vegetariërs worden denk ik. Daarvoor vinden wij een goed stuk vlees veel te lekker. Maar een paar keer per week vegetarisch eten is een prima alternatief. En vaak zijn dit gerechten waarbij vooral manlief het vlees helemaal niet mist. Als ik niet zeg dat het vegetarisch is, heeft hij het vaak niet eens in de gaten.

 

Zo ook met deze vegetarische kipstukjes. Verwerkt in een gerecht, lijkt het net echte kip dus daar kan je de fervente vleeseters mee foppen (als dat nodig is). Verder ben ik niet zo van de vleesvervangers, maar falafel, tofu of tempeh vind ik wel fijne producten om te verwerken tot een lekker vegetarisch gerecht.

 

In plaats van Paturain kan je ook Boursin cuisine of een huismerk gekruide roomkaas gebruiken. Door deze roomkaas, breng je heel veel smaak in het gerecht.
Dit gerecht is niet vegan, dat komt omdat er een gekruide roomkaas doorheen zit. Deze zijn tegenwoordig ook in vegan varianten verkrijgbaar, dan kan jij er een vegan gerecht van maken als je wilt.

 

Parelcouscous

 

Ik ben gek op parelcouscous. De structuur van ‘gewone’ couscous trek ik niet helemaal en daarom vervang ik dat meestal door parelcouscous. Parelcouscous zijn kleine bolletjes pasta die je maar heel kort hoeft te koken, in ongeveer 10 minuten zijn ze al gaar. Je vindt parelcouscous in de meeste supermarkten of Turkse winkels.
Je kunt dit naast het gerecht of erdoor serveren. In plaats van parelcouscous kan je ook rijst of een andere pastasoort gebruiken.

 

En omdat ik er zo gek op ben op parelcouscous, kan je diverse recepten met parelcouscous vinden op de site, zoals bijvoorbeeld deze Kipgehaktballetjes in saus met parelcouscous, Parelcouscous salade met bietjes, mierikswortel en dille of Parelcouscous met geroosterde pompoen en groenten.
Zoek ze maar eens op.

 

 

Recept Vegetarische kipstukjes met romige spinazie:

Vegetarische kipstukjes met romige spinazie. Ik heb voor jullie een makkelijk en snel te maken vegetarisch gerecht. Dit gerecht maak je in een mum van tijd.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 175 gr vegetarische kipstukjes
  • 1 kuipje Paturain
  • 200 gr spinazie
  • 100 gr parelcouscous
  • peper en zout

Instructies
 

  • Schil de ui en snijd deze in dunne halve ringen.
  • Kook de parelcouscous gaar volgens de instructie op de verpakking.
  • Verwarm de olijfolie in een grote (hapjes)pan en bak hierin de ui op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de vegetarische kipstukjes toe en bak dit mee.
  • Meng de Paturain met wat water door het mengsel in de pan en voeg dan de spinazie toe. Roer alles tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de parelcouscous af en serveer dit apart of meng het door de ingrediënten in de pan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating