Heerlijk Tosti met spinazie en artisjok recept
Hebben we veel meer nodig in het leven dan deze heerlijke tosti met spinazie en artisjok? Dit is nu een van mijn favoriete tosti’s geworden, misschien heeft het iets te maken met het feit dat ik dol ben op de combinatie van spinazie en artisjok. En ik denk dat ik moet zeggen dat ik niet alleen van de spinazie-artisjok combinatie houd, maar ook van een kaasachtige spinazie-artisjok combinatie. Het is een combinatie die gemaakt is voor een bijzondere tosti!
Deze tosti biedt de kaasvulling, boordevol spinazie en artisjokken.
Tosti
Een tosti kan je in principe van elk soort brood maken en met elke vulling. Ik heb hiervoor nu lekker volkorenbrood gebruikt, een ander soort brood zou prima werken. Zolang het maar een stevig brood is dat goed bestand is tegen al die heerlijke vulling. Het onderstaande recept is voor 2 personen, afhankelijk van hoeveel honger je hebt. Het is eigenlijk meer een idee dan een recept, je hebt brood, spinazie, artisjokken en kaas nodig. Deze tosti is helemaal een verwennerij.
Spinazie en artisjok
In Amerika is een spinazie en artisjokdip erg populair en niet voor niets. Deze combinatie is gewoon erg lekker. En in deze tosti combineer je de geruststellende goedheid van een smeltende gegrilde kaas met spinazie en artisjok. Het is gemakkelijk te maken en ongelooflijk lekker!
Om deze verrukkelijke tosti met spinazie, artisjok en kaas te maken, hoef je alleen maar de vulling door elkaar te mengen, op je brood te leggen en het brood vervolgens tot in de perfectie te bakken in een pan.
Met slechts een paar minuten voorbereidingstijd en nog een paar minuten op het fornuis, staat dit geweldige gerecht in ongeveer 15 minuten klaar. Het is snel, gemakkelijk en serieus heerlijk.
Tips:
Ik heb nu jonge kaas gebruikt, maar elk soort kaas wat een beetje smelten wil is goed.
Als je een restje vulling over hebt, bewaar dit dan zodat je het de hele week kunt gebruiken om het gerecht opnieuw te maken. Je kunt er ook quesadilla’s van maken.
Je kunt er eventueel nog een plakje ham in de tosti doen.
Probeer ook eens deze heerlijke Pasta met makreel, artisjok en spinazie.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Tosti met spinazie en artisjok:
Ingrediënten
- ½ potje (180 gr) artisjokken op olie
- 100 gr baby spinazie
- peper en zout
- 4 sneetjes stevig brood
- 2 takken basilicum
- 4 plakken kaas
Instructies
- Haal de helft van de artisjokharten uit het potje en snijd dit fijn.
- Doe 2 eetlepels van de olie uit dit potje in een bakpan en roerbak hierin de spinazie met de artisjokharten tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de 4 sneetjes brood op het aanrecht en beleg ze met een plak kaas. Verdeel de spinazie-artisjokmengsel over 2 sneetje brood en leg hierop de basilicumblaadjes.
- Leg daarop de andere 2 sneetjes met kaas en druk ze goed aan.
- Veeg de koekenpan schoon en verwarm hem op middelhoog vuur. Voeg een scheutje van de artisjokolie toe en leg de 2 belegde boterhammen erin.
- Bak tot de onderkant van de sandwiches goudbruin zijn. Draai ze vervolgens voorzichtig om en bak de andere kant tot ze goudbruin zijn.
- Haal de tosti’s uit de pan en snijd ze doormidden. Serveer ze direct.