Tosti met spinazie en artisjok. Hebben we veel meer nodig in het leven dan deze heerlijke tosti met spinazie en artisjok? Dit is nu mijn favoriete tosti.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Lunch, Vegetarisch
Keuken Amerikaans
- ½ potje (180 gr) artisjokken op olie
- 100 gr baby spinazie
- peper en zout
- 4 sneetjes stevig brood
- 2 takken basilicum
- 4 plakken kaas
Haal de helft van de artisjokharten uit het potje en snijd dit fijn.
Doe 2 eetlepels van de olie uit dit potje in een bakpan en roerbak hierin de spinazie met de artisjokharten tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de 4 sneetjes brood op het aanrecht en beleg ze met een plak kaas. Verdeel de spinazie-artisjokmengsel over 2 sneetje brood en leg hierop de basilicumblaadjes.
Leg daarop de andere 2 sneetjes met kaas en druk ze goed aan.
Veeg de koekenpan schoon en verwarm hem op middelhoog vuur. Voeg een scheutje van de artisjokolie toe en leg de 2 belegde boterhammen erin.
Bak tot de onderkant van de sandwiches goudbruin zijn. Draai ze vervolgens voorzichtig om en bak de andere kant tot ze goudbruin zijn.
Haal de tosti’s uit de pan en snijd ze doormidden. Serveer ze direct.