Ga terug
+ servings
Tosti met spinazie en artisjok. Hebben we veel meer nodig in het leven dan deze heerlijke tosti met spinazie en artisjok? Dit is nu mijn favoriete tosti.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Vegetarisch
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • ½ potje (180 gr) artisjokken op olie
  • 100 gr baby spinazie
  • peper en zout
  • 4 sneetjes stevig brood
  • 2 takken basilicum
  • 4 plakken kaas

Instructies
 

  • Haal de helft van de artisjokharten uit het potje en snijd dit fijn.
  • Doe 2 eetlepels van de olie uit dit potje in een bakpan en roerbak hierin de spinazie met de artisjokharten tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de 4 sneetjes brood op het aanrecht en beleg ze met een plak kaas. Verdeel de spinazie-artisjokmengsel over 2 sneetje brood en leg hierop de basilicumblaadjes.
  • Leg daarop de andere 2 sneetjes met kaas en druk ze goed aan.
  • Veeg de koekenpan schoon en verwarm hem op middelhoog vuur. Voeg een scheutje van de artisjokolie toe en leg de 2 belegde boterhammen erin.
  • Bak tot de onderkant van de sandwiches goudbruin zijn. Draai ze vervolgens voorzichtig om en bak de andere kant tot ze goudbruin zijn.
  • Haal de tosti’s uit de pan en snijd ze doormidden. Serveer ze direct.