Tompouce met halva en passiefruit

Halva is een zoete Oriëntaalse specialiteit die je bijvoorbeeld in een Turkse winkel kunt vinden. Het wordt gemaakt van sesamzaadjes, suiker, zonnebloempitten en olie.
Het ‘zurige’ van de passievruchten past goed bij het zoete van de halva in deze tompouce met halva en passiefruit.

 

En nog zo’n heerlijk nagerecht met de smaken uit het Midden-Oosten is deze Mandarijnparfait met pistachenoten

Tompouce met halva en passiefruit. Het 'zurige' van de passievruchten past goed bij het zoete van de halva in deze tompouce met halva en passiefruit.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 2 el poedersuiker
  • 250 ml slagroom
  • 4 el dadelsiroop
  • 100 gr halva
  • 50 gr halva
  • dadelsiroop
  • 4 passievruchten

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd ze dan doormidden.
  • Leg de halve plakjes bladerdeeg iets uit elkaar op de bakplaat en bestrooi ze met poedersuiker. Bak ze ongeveer 25-30 minuten goudbruin in de oven, haal ze er dan uit en laat afkoelen.
  • Klop de slagroom lobbig, voeg de dadelsiroop toe en klop de slagroom verder stijf. Snijd de halva in hele kleine blokjes en meng dit voorzichtig door de slagroom.
  • Snijd de bladerdeegvellen voorzichtig in de lengte doormidden. Beleg de onderste helft van de bladerdeeg met de slagroom en leg daar de bovenkant op.
  • Serveer de tompouce op een bordje en verkruimel er nog wat halva over, giet er nog een beetje dadelsiroop over.
  • Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit en lepel dit naast de tompouce.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating