Thaise Groene Chilisaus

Thaise groene chilisaus is een smaakvolle en pittige saus gemaakt van groene pepers. Je kunt het gebruik op gegrilde kippendijen, varkensvlees, vis en/of zeevruchten. Ook lekker bij spring rolls of als smaakmaker in dressings, sauzen of marinades. Het is een vrij pittige saus met een beetje zoetzuur door de suiker en limoensap. En het heeft nog een bijzonder ingrediënt, namelijk geroosterde witte (jasmijn of basmati) rijst. Na het roosteren van de rijst, laat je deze afkoelen en maal je fijn tot poeder. Dit is hetgeen wat de saus ook bindt.
Ik heb niet al te pittige groene pepers gebruikt in deze saus, anders wordt het wel heel erg spicy met zoveel pepers erin. Informeer bij een toko welke groene pepers je het beste gebruiken kunt voor deze saus.

Tips:

  • Goed afgesloten in een weckpotje, blijft de chilisaus wel een paar dagen goed in de koelkast.
  • Deze Thaise groene chilisaus is heerlijk bij bijvoorbeeld kipdijspiesjes.

Thaise groene chilisaus

  • Wist je dat je een zoete chilisaus gemaakt van rode pepers ook heel makkelijk zelf kunt maken? Proberen? Hier vind je het recept.
Thaise groene chilisaus. Heb je zin in een pittige saus met Oosterse smaken, maak dan deze heerlijke Thaise groene chilisaus.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Barbecue, Sauzen/Dips
Keuken Thais
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 el basmati rijst
  • 6 grote groene pepers
  • 1 lente-ui
  • 2 takken munt
  • 15 gr koriander
  • 2 tl palmsuiker
  • 1 limoen, sap ervan
  • 3 el vissaus (nam pla)
  • 50 ml zonnebloemolie

Instructies
 

  • Als eerste rooster je de rijst in een droge koekenpan. Schud de pan goed tijdens het roosteren zodat de rijst rondom iets geroosterd worden (niet langer dan 1 minuut).
  • Laat de rijst dan afkoelen en maal het dan tot poeder in een keukenmachine.
  • Snijd de pepers en lente-ui in stukken en doe ze in de keukenmachine. Haal de muntblaadjes van de stengels en voeg dit bij de pepers. Hak de koriandertakken in stukken en doe dit er ook bij.
  • Hak nu deze ingrediënten grof in je machine. Voeg dan de overige ingrediënten erbij en maal tot een dikke groene saus. Als het te dik lijkt, kan je nog wat zonnebloemolie toevoegen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating