Thaise groene chilisaus. Heb je zin in een pittige saus met Oosterse smaken, maak dan deze heerlijke Thaise groene chilisaus.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Barbecue, Sauzen/Dips
Keuken Thais
- 1 el basmati rijst
- 6 grote groene pepers
- 1 lente-ui
- 2 takken munt
- 15 gr koriander
- 2 tl palmsuiker
- 1 limoen, sap ervan
- 3 el vissaus (nam pla)
- 50 ml zonnebloemolie
Als eerste rooster je de rijst in een droge koekenpan. Schud de pan goed tijdens het roosteren zodat de rijst rondom iets geroosterd worden (niet langer dan 1 minuut).
Laat de rijst dan afkoelen en maal het dan tot poeder in een keukenmachine.
Snijd de pepers en lente-ui in stukken en doe ze in de keukenmachine. Haal de muntblaadjes van de stengels en voeg dit bij de pepers. Hak de koriandertakken in stukken en doe dit er ook bij.
Hak nu deze ingrediënten grof in je machine. Voeg dan de overige ingrediënten erbij en maal tot een dikke groene saus. Als het te dik lijkt, kan je nog wat zonnebloemolie toevoegen.