Taco feestje met zalm uit de airfryer

Zalm is een lekkere vette vis en deze is heel erg geschikt om te bereiden in de airfryer. Kruid de vis met gerookte paprikapoeder en komijnpoeder voor Mexicaanse smaken. Zin in een Mexicaans feestje? Dat dat kan met dit heerlijke taco feestje met zalm uit de airfryer! De airfryer is ideaal om vis te bereiden en deze zalm kwam er super sappig en heerlijk gegaard uit. Bovendien heb je geen vet nodig bij het bereiden van deze vis wat dit ook nog eens een gezonde maaltijd maakt. Bereid jij ook wel eens vis in de airfryer?

Zalm

De zalm wordt veel gegeten, niet alleen omdat zalm heel erg lekker is maar ook vanwege de omega-3-vetzuren en het hoge eiwitgehalte van deze vis. Het eten van een ‘vette vis’ – wat zalm is – vermindert het risico op hartaandoeningen en Alzheimer.
De vette zalm, staat bekend om zijn mooie roze kleur, is niet alleen rijk aan gezonde eiwitten, maar bevat ook veel vitamines van A, B12 en D en deze vis is ook rijk aan mineralen, zoals magnesium, kalium, fosfor, zink en selenium.
Elke dag zalm eten gaat een beetje te ver, maar probeer minstens een keer per week deze vis te eten.

Er bestaan diverse soorten zalm die voorkomen in de noordelijke Atlantische en Stille Oceaan. Er zijn zeven soorten Pacifische zalm en één soort Atlantische zalm. Deze zalmsoorten zijn in wilde zalm en kweekzalm onder te verdelen.
De zalm die jij koopt bij de visboer of in de supermarkt is bijna altijd een kweekvis.
De gekweekte zalm heeft niet minder gezonde voedingsstoffen dan de wilde variant, maar het bevat wel meer vet.

Ook zo dol op zalm? Nou dan heb ik heel veel heerlijke zalmgerechten voor jou! Je vindt ze hier.

Taco’s

Ik heb grote volkoren tortilla wraps* gebruikt als taco’s en deze uitgestoken met een steekring. Je kunt ook corditas, kleine maïstortilla’s of krokante taco shells gebruiken voor dit recept.

Taco feestje met zalm uit de airfryer:

Taco feestje met zalm uit de airfryer. Zalm is een lekkere vette vis en deze is heel erg geschikt om te bereiden in de airfryer.
Voorbereidingstijd 22 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Mexicaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 tl zonnebloemolie
  • ¼ tl gerookte paprikapoeder
  • ¼ tl komijnpoeder
  • zout
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 blik (300 gr) maïskorrels
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 lente-uien
  • 1 rode ui
  • 5 takjes koriander
  • 1 zakje rucola
  • 1 limoen
  • 6 grote volkoren tortilla wraps*
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 tl Sriracha
  • zout

Instructies
 

  • Schil en snijd de mango en avocado in dunne plakjes of blokjes.
  • Laat de maïskorrels uitlekken. Snijd de tomaatjes in stukjes.
  • Snijd de lente-uien en rode ui in dunne ringen en hak de koriander grof.
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Maak de saus door de Griekse yoghurt en Sriracha te mengen. Breng op smaak met zout.
  • Doe alles in kleine schaaltjes en zet dit op een grote ronde serveerplank.
  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Knip een stuk bakpapier uit ter grootte van de zalmfilets en smeer dit in met olie.
  • Bestrooi de zalm met gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en zout. Leg de filets op het velletje bakpapier en leg dit in de voorverwarmde airfryer.
  • Bak de zalm in ongeveer 6-8 minuten (afhankelijk van de dikte) goudbruin en gaar. Haal ze uit de airfryer en leg de zalm op een bordje en breek het in stukjes.
  • Verwarm ondertussen de taco’s kort in de oven of in een pan. Haal ze eruit en pak ze in een schone theedoek.
  • Zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen taco’s samenstellen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating