Ga terug
+ servings
Taco feestje met zalm uit de airfryer. Zalm is een lekkere vette vis en deze is heel erg geschikt om te bereiden in de airfryer.
Voorbereidingstijd 22 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 tl zonnebloemolie
  • ¼ tl gerookte paprikapoeder
  • ¼ tl komijnpoeder
  • zout

Taco's

  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 blik (300 gr) maïskorrels
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 lente-uien
  • 1 rode ui
  • 5 takjes koriander
  • 1 zakje rucola
  • 1 limoen
  • 6 grote volkoren tortilla wraps*

Saus

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 tl Sriracha
  • zout

Instructies
 

  • Schil en snijd de mango en avocado in dunne plakjes of blokjes.
  • Laat de maïskorrels uitlekken. Snijd de tomaatjes in stukjes.
  • Snijd de lente-uien en rode ui in dunne ringen en hak de koriander grof.
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Maak de saus door de Griekse yoghurt en Sriracha te mengen. Breng op smaak met zout.
  • Doe alles in kleine schaaltjes en zet dit op een grote ronde serveerplank.
  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Knip een stuk bakpapier uit ter grootte van de zalmfilets en smeer dit in met olie.
  • Bestrooi de zalm met gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en zout. Leg de filets op het velletje bakpapier en leg dit in de voorverwarmde airfryer.
  • Bak de zalm in ongeveer 6-8 minuten (afhankelijk van de dikte) goudbruin en gaar. Haal ze uit de airfryer en leg de zalm op een bordje en breek het in stukjes.
  • Verwarm ondertussen de taco’s kort in de oven of in een pan. Haal ze eruit en pak ze in een schone theedoek.
  • Zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen taco’s samenstellen.