Taco feestje met zalm uit de airfryer. Zalm is een lekkere vette vis en deze is heel erg geschikt om te bereiden in de airfryer.
Voorbereidingstijd 22 minuten min
Bereidingstijd 8 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Mexicaans
- 1 tl zonnebloemolie
- ¼ tl gerookte paprikapoeder
- ¼ tl komijnpoeder
- zout
Taco's
- 1 mango
- 1 avocado
- 1 blik (300 gr) maïskorrels
- 10 cherrytomaatjes
- 2 lente-uien
- 1 rode ui
- 5 takjes koriander
- 1 zakje rucola
- 1 limoen
- 6 grote volkoren tortilla wraps*
Saus
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 tl Sriracha
- zout
Schil en snijd de mango en avocado in dunne plakjes of blokjes.
Laat de maïskorrels uitlekken. Snijd de tomaatjes in stukjes.
Snijd de lente-uien en rode ui in dunne ringen en hak de koriander grof.
Snijd de limoen in partjes.
Maak de saus door de Griekse yoghurt en Sriracha te mengen. Breng op smaak met zout.
Doe alles in kleine schaaltjes en zet dit op een grote ronde serveerplank.
Verwarm de airfryer voor op 180°C.
Knip een stuk bakpapier uit ter grootte van de zalmfilets en smeer dit in met olie.
Bestrooi de zalm met gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en zout. Leg de filets op het velletje bakpapier en leg dit in de voorverwarmde airfryer.
Bak de zalm in ongeveer 6-8 minuten (afhankelijk van de dikte) goudbruin en gaar. Haal ze uit de airfryer en leg de zalm op een bordje en breek het in stukjes.
Verwarm ondertussen de taco’s kort in de oven of in een pan. Haal ze eruit en pak ze in een schone theedoek.
Zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen taco’s samenstellen.