Stroopwafel Fudge

Daar ben ik weer! En vandaag breng ik jullie een allerlekkerst zoete kleine onweerstaanbare lekkere versnapering, namelijk stroopwafel fudge. Gemaakt met stukjes stroopwafel, zoete gecondenseerde melk en natuurlijk de pure chocolade, is deze fudge niet te weerstaan, daarom deel ik graag vandaag het recept met jullie.

Stroopwafels

Ik mocht een pakketje heerlijke stroopwafels van Daelmans Stroopwafels ontvangen. Hierin zaten zalige Stroopwafels Origineel en Mini Stroopwafels Brownie. Deze beide heb ik verwerkt in deze te lekkere stroopwafel fudge. En deze fudge kan jij ook heel makkelijk zelf thuis maken. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig, namelijk pure chocolade, gecondenseerde melk en stroopwafels. Voor een extra karamelsmaak heb ik nog een scheutje Butterscotch likeur eraan toegevoegd, maar dat hoef jij natuurlijk niet te doen. Het is wel een hele zoete fudge geworden, maar het is zeker de zonde waard.
En van die lekkere stroopwafels heb ik ook nog een Stroopwafel Tiramisu en een Stroopwafel cheesecake in een glaasje gemaakt. Probeer die ook eens.

Fudge

Fudge is een zoete versnapering en wordt origineel gemaakt van roomboter, suiker en room. Het is een klusje om het op deze manier te bereiden, de ingrediënten moeten namelijk verhit worden tot 116°C en dan moet je blijven kloppen tot er een romig geheel ontstaat.

Maar fudge gemaakt van chocolade en gecondenseerde melk is supermakkelijk om te maken. Je verwarmt de gecondenseerde melk (niet koken) en smelt hierin de chocolade. Dit is de basis waarin je heel veel smaken kunt verwerken, zoals stukjes stroopwafel. Op deze manier heb ik al heel veel soorten fudge gemaakt, je kunt ze hier vinden.

En het goede nieuws is, dat je deze fudge ook koemelkvrij kunt maken. Er bestaat namelijk gecondenseerde kokosmelk, gebruik deze als je een koemelkallergie of intolerantie hebt. Deze blikjes zijn o.a. te vinden bij de AH en Jumbo of online.

Tips:

  • Extra nodig: Vierkante bakvorm van 22 cm en bakpapier
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Stroopwafel fudge:

Daar ben ik weer! En vandaag breng ik jullie een allerlekkerst zoete kleine onweerstaanbare lekkere versnapering, namelijk stroopwafel fudge. Gemaakt met stukjes stroopwafel, zoete gecondenseerde melk en natuurlijk de pure chocolade, is deze fudge niet te weerstaan, daarom deel ik graag vandaag het recept met jullie.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 35

Ingrediënten
  

  • 300 ml gecondenseerde melk
  • 25 ml butterscotch likeur
  • 350 gr pure chocolade
  • 5 stroopwafels

Instructies
 

  • Bekleed een vierkante bakvorm van 22 cm met bakpapier.
  • Verwarm de gecondenseerde melk met de likeur in een grote pan.
  • Hak ondertussen de pure chocolade fijn.
    Snijd de stroopwafels in hele kleine stukjes.
  • Doe de gehakte chocolade bij de warme gecondenseerde melk en laat dit smelten. Roer af en toe.
  • Als de chocolade helemaal gesmolten is, meng je de stukjes stroopwafel erdoor. Houd wat achter voor de topping.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en top het af met de overgebleven stukjes stroopwafel. Laat afkoelen en laat dan minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd de chocolade dan met een warm mes in 36 stukjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating