Stokbrood met Pulled Kip en Barbecuesaus uit de oven

Dit stokbrood met pulled kip en barbecuesaus uit de oven is een echt stoer mannengerecht. Lekker veel barbecuesaus erdoor, daar houden ze wel van!
Je kunt hiervoor een stokbrood of ciabatta voor gebruiken.
Ik heb kippenvlees gebruikt wat ik nog over had van een gebraden kip. Dit is een mooie manier om de restjes kip op te maken. Maar je kunt natuurlijk ook een (half) gebraden kippetje kopen of zelf bijvoorbeeld kipfilets bakken hiervoor.

 

En nog zo’n stoer gerecht is dit Stokbroodje met longhaas.

Stokbrood met pulled kip en barbecuesaus uit de oven. Dit broodje is een echt stoer mannengerecht met lekker veel barbecuesaus erdoor.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 1 puntpaprika, in dunne ringen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 stokbrood
  • 250 gr gebraden kippenvlees
  • 50 ml barbecuesaus
  • 125 gr mozzarella, in stukjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de ui, paprika en knoflook met de gerookte paprikapoeder in ongeveer 5-7 minuten.
  • Snijd het brood in de lengte doormidden en bak dit 5 minuten boven in de oven.
  • Trek ondertussen met 2 vorken het kippenvlees uit elkaar en meng dit in een kom met de helft van de barbecuesaus.
  • Haal de stokbroodhelften uit de oven en besmeer met de andere helft van de barbecuesaus.
  • Verdeel het ui/paprikamengsel over de stokbroden en leg hierop de kip in saus.
  • Verdeel de mozzarella over de broden en leg de broodhelften weer in de oven en bak in ongeveer 10 minuten goudbruin.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating