Sticky Toffee Cupcakes met Karamel Topping

Deze sticky toffee cupcakes met karamel topping zijn de perfecte combinatie van een dessert en een middagtraktatie. Dit cupcake recept is geïnspireerd op de klassieke Britse sticky toffee pudding. Elke cupcake is bedekt met een rijke karamel crème en kan nog worden bestrooid met stukjes chocolade.
Ieders favoriete pudding is helemaal up-to-date gebracht als cupcake met crème met karamel.

Cupcake

Net zoals de plakkerige en zoete klassieke nostalgische pudding, zijn deze sticky toffee cupcakes net zo onweerstaanbaar. De cupcake is gevuld met dadels, die vervolgens worden gegarneerd met een gladde romige karamelbotercrème.

De cupcakes zien er spectaculair uit, maar zijn zo eenvoudig en gemakkelijk te bakken. Het bereiden van de biscuit duurt ongeveer 25 minuten en eenmaal gebakken en afgekoeld is de topping even snel en gemakkelijk, dus technisch gezien kun je er in minder dan een uur van genieten. Toffee, dadels en bruine suiker zijn allemaal herfstsmaken en deze cupcake heeft ze allemaal.

Topping

Er zijn twee alternatieven voor de karameltopping: de eerste betreft het zelf maken van dulce de leche. De tweede, simpelweg het openen van een pot kant-en-klare karamel. De keuze is aan jou.
Verder gebruik je zachte roomboter, poedersuiker en verse roomkaas om de topping te maken. Dit kan je al ver van tevoren doen. Je kunt de topping erop lepelen of spuiten.
Botercrème en cupcakes zijn een match made in Heaven, dus het is belangrijk om de botercrème zo romig en glad mogelijk te krijgen.

Tips:

  • Het spreekt voor zich dat hoe beter de ingrediënten, hoe beter de smaak en dit geldt zeker voor deze producten. Hoewel ik altijd zal aanbevelen om voor elk ingrediënt de beste kwaliteit te gebruiken, zijn de belangrijkste ingrediënten waarop we ons moeten concentreren zachte bruine basterdsuiker, een goede karamel (zelfgemaakt is het beste), eieren van goede kwaliteit met vrije uitloop en goede ongezouten boter.
  • Het recept voor zelfgemaakte dulce de leche* vind je hier.
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Sticky toffee cupcakes met karamel topping:

Sticky toffee cupcakes met karamel topping. Sticky toffee pudding is een traditioneel Engels nagerecht. Ik heb van de Ingrediënten cupcakes gemaakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Engels
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 90 gr dadels
  • 1 tl bakpoeder
  • 140 gr zelfrijzend bloem
  • 30 gr bruine basterdsuiker
  • 1 tl keukenstroop
  • 1 groot ei
  • 30 gr boter of kokosolie, gesmolten
  • 140 ml heet water

Topping

  • 40 gr boter
  • 40 gr poedersuiker
  • 50 gr dulce de leche*
  • 200 gr verse roomkaas

Instructies
 

  • Zet de oven aan op 180 ̊C.
  • Maal in een keukenmachine de dadels, bakpoeder en 2 eetlepels bloem fijn.
  • Als je geen goede keukenmachine hebt, hak dan de dadels heel erg fijn.
  • Meng dit goed met elkaar in een kom met de bruine suiker, de stroop, het ei en de gesmolten boter.
  • Voeg dan het kokendhete water toe met de rest van de bloem en meng dit goed met een garde.
  • Verdeel het beslag over 12 cupcake papieren vormpjes in een cupcake bakblik.
  • Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng ondertussen de topping ingrediënten door elkaar.
  • Haal de cupcakes uit de oven, laat goed afkoelen en verdeel de topping erover. Bestrooi eventueel nog met wat chocoladehagelslag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating