Spätzle met boerenkool en Roquefortsaus

Voor uw nieuwste favoriete wintergerecht hoeft u niet verder te zoeken dan dit deze Spätzle met boerenkool en Roquefortsaus.
Spätzle? Ja, het is een favoriete grof gevormde noedels in Duitse pastastijl. Sommige mensen maken het zelf, maar steeds vaker verkopen supermarkten een kant-en-klare versie. Tijdens de winter, wanneer iedereen aan de stamppot boerenkool zit, is dit een leuk en ander recept om boerenkool te bereiden.

Spätzle met boerenkool en Roquefortsaus

 

Spätzle

 

Veel Spätzle -recepten vragen om een soort romige saus. En dit is er ook zo een. Maar natuurlijk hebben we het groener gemaakt met grofgesneden boerenkool en erwten.
Dus wat is het: een bijgerecht? Een hoofdgerecht? Dat zal aan jou zijn. Spätzle is behoorlijk vullend, dus je kunt er gemakkelijk een maaltijd van maken. Je kunt wat noten of zelfs gegrilde tofu toevoegen voor vegetarische eiwitten. Maar als je een volwaardige Duitse maaltijd wilt, serveer deze dan naast je favoriete Duitse worst of knapperig gepaneerde kip- of varkensschnitzel.

 

Ik geef toe dat dit recept een beetje arbeidsintensief is vanwege de verschillende componenten die gekookt moeten worden. Maar je kunt bijvoorbeeld de boerenkool met erwten al van tevoren koken en de saus vooraf maken.
Het Spätzle -recept zelf kan niet eenvoudiger en je hebt er ook geen ‘Spätzle -maker’ voor nodig. Je koopt deze gewoon kant-en-klaar in de supermarkt! Als je nog nooit beboterde Spätzle hebt gehad, dan staat je iets lekkers te wachten! Het is gewoon lekker en kan die andere koolhydraten zoals aardappelpuree, rijst, pasta, etc. gemakkelijk vervangen.

 

Nog meer Spätzle:

 

Spätzle met uien, spek en kaassaus
Zwitserse Geschnetzeltes met Spätzle
Kipschnitzel met spätzle en paddenstoeltjes

 

Tips:

 

Als boerenkool niet in het seizoen is, vervang het dan door een andere bladgroente zoals palmkool, (wilde) spinazie, andijvie, paksoi of snijbiet.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Spätzle met boerenkool en Roquefortsaus:

Spätzle met boerenkool en Roquefortsaus. Hoe ontstaan de lekkerste gerechten, nou even in je (koel)kast kijken wat er nog voorradig is.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 300 gr grof gesneden boerenkool
  • 100 gr (diepvries) erwtjes
  • 300 gr spätzle
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 1 klontje boter
  • 100 gr Roquefort
  • 200 ml room

Instructions
 

  • Kook de boerenkool beetgaar in ongeveer 10 minuten, voeg de erwtjes toe en laat nog even 1 minuut mee garen.
  • Kook de spätzle beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de spätzle af.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
  • Smelt de boter in een hapjespan en bak het ontbijtspek. Fruit hierbij de uien, knoflook en peper circa 2 minuten. Bak dan de spätzle mee in deze pan.
  • Voeg de boerenkool en erwten toe en meng alles.
  • Snijd de blauwe kaas fijn. Breng in een pan de room met de blauwe kaas al roerend aan de kook. Kook een paar minuten en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Serveer het gerecht en giet de blauwe kaassaus erover.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating