Spätzle met boerenkool en Roquefortsaus. Hoe ontstaan de lekkerste gerechten, nou even in je (koel)kast kijken wat er nog voorradig is.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 300 gr grof gesneden boerenkool
- 100 gr (diepvries) erwtjes
- 300 gr spätzle
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 6 plakjes ontbijtspek
- 1 klontje boter
Saus
- 100 gr Roquefort
- 200 ml room
Kook de boerenkool beetgaar in ongeveer 10 minuten, voeg de erwtjes toe en laat nog even 1 minuut mee garen.
Kook de spätzle beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de spätzle af.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
Smelt de boter in een hapjespan en bak het ontbijtspek. Fruit hierbij de uien, knoflook en peper circa 2 minuten. Bak dan de spätzle mee in deze pan.
Voeg de boerenkool en erwten toe en meng alles.
Snijd de blauwe kaas fijn. Breng in een pan de room met de blauwe kaas al roerend aan de kook. Kook een paar minuten en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
Serveer het gerecht en giet de blauwe kaassaus erover.