Spaghetti Sweet & Sour

Zoetzure garnalen of kip is een klassiek gerecht om te bestellen bij een Chinese afhaalmaaltijd. Ik heb deze twee gecombineerd in een spaghetti Sweet & Sour. Spaghetti met garnalen, kip, knapperige groenten en een heerlijke zoetzure saus. Natuurlijk kan je het ook met noedels of rijst serveren. Ik dacht dat ik nog noedels in huis had, maar dat bleek niet zo. Daarom maar spaghetti genomen. Nu is het een soort fusion gerecht geworden.
Een heel snel en gemakkelijk afhaalalternatief dat jou calorieën en geld bespaart.

Spaghetti Sweet & Sour

Vind je het niet heerlijk om thuis je eigen gerechten van restaurantkwaliteit te kunnen maken? Ik doe dat graag! Het bespaart ons niet alleen wat geld (en het gedoe om het huis uit te moeten), maar we kunnen het ook gezonder maken. Dit zelfgemaakte zoetzure gerecht kan niet eenvoudiger en je kunt ook nog groenten in het gerecht verwerken.

 

Sweet & Sour saus*

 

Als je de moeite wilt nemen om je eigen zoetzure te maken, dan vind je hier het recept. Ik bedoel, je zou gewoon een pot sweet and sour saus kunnen kopen, maar zelfgemaakt is wel lekkerder en je weet wat erin gaat. Het is echt de moeite waard om je eigen saus te maken, want je proeft het verschil helemaal.
Er zijn maar een paar dingen uit de voorraadkast nodig om dit te maken:

 

100 ml honing
35 ml appelciderazijn
35 ml versgeperste sinaasappelsap
2 el tomatenpuree
1 el sojasaus
1 teentje knoflook, geraspt

 

Meng deze ingrediënten met elkaar in een schaaltje, proef of je het lekker vindt. Pas het eventueel aan naar jouw smaak. Doe de saus dan in de pan.
Veel zoetzure sausrecepten gebruiken ketchup, maar ik vind dat dat te zoet is en ketchup heeft vaak tal van andere toegevoegde ingrediënten. Dus gebruik ik tomatenpuree en honing. Het is een beetje zoet, maar je kunt meer of minder honing toevoegen, afhankelijk van hoe zoet je het lekker vindt.

 

Tips:

 

Voel je vrij om nog meer groenten te gebruiken. Groenten zoals courgette en peultjes zouden goed werken.

Zorg ervoor dat je de garnalen niet te gaar kookt, anders worden ze taai.

Als je niet van garnalen houdt, zou je dit kunnen maken met alleen extra groenten, kip of zelfs tofu.

Garneer het gerecht met wat fijngesneden lente-uitjes en een eventueel sesamzaadjes.

Op zoek naar nog een zoetzuur recept? Probeer eens deze zoetzure gehaktballetjes met rijst.

 

 

Recept Spaghetti Sweet & Sour:

Spaghetti Sweet & Sour. Deze spaghetti is een Fusion gerecht; Spaghetti gecombineerd met Oosterse smaken, heerlijk. Een top combinatie.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 350 gr spaghetti
  • 20 rauwe grote garnalen, gepeld
  • 4 kipdijfilets
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 bosje koriander
  • 1 handvol pinda's
  • Sweet & Sour saus*
  • zonnebloemolie

Instructions
 

  • Snijd de kipdijfilets in blokjes. Snijd de paprika in dunne repen en de rode ui in dunne halveringen. Snijd de knoflook fijn, de lente-uien in dunne ringen en hak de koriander fijn.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking, giet dan af.
  • Bak de garnalen in een hete wok in een scheutje olie tot ze mooi roze zijn, haal ze dan uit de pan.
  • Bak in dezelfde wok de kippenblokjes goudbruin, voeg de paprika en ui erbij en wok dit even mee. Dan voeg je de knoflook en pinda's toe en bak dit nog ook nog even mee.
  • Voeg de saus* toe en meng dit met de kip. Giet dan de spaghetti in de pan en doe de lente-uitjes, koriander en garnalen erbij en roer alles goed door.
  • Serveer direct en strooi nog wat lente-ui en korianderblaadjes erover.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating