Spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto

Deze spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto is een stoer gerecht. Dude food om bijvoorbeeld te maken op Vaderdag. Het is ook eens een andere manier om pesto te bereiden. Lekker met het peperige van de waterkers en het romige van de paranoten.
Wist je dat paranoten heel erg gezond zijn. Je komt ze meestal tegen in studentenhaver of andere notenmixen, maar je kunt ze natuurlijk ook los kopen. De meeste paranoten komen uit Zuid-Amerika (voor Brazilië) en heten daarom ook Brasil nuts.

Spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto

Elke noot heeft zijn eigen smaak en gezonde eigenschappen. De paranoot bevat heel veel vitamine B en E, mineralen en aminozuren. Tevens bevat het gezonde vetten en eiwitten, daarom een goede noot voor de sporters. De selenium en vitamine E in deze noot bevordert het spierherstel van de sporter. Het eten van slechts 2 tot 5 noten per dag zorgt al voor een sterker immuunsysteem. Redenen genoeg om vaker deze gezonde paranoten te eten.
En verwerkt in dit gerecht met het vlees en de pasta, is het een super maaltje voor de sporters en niet sporters onder ons.

 

Ik heb rib-eye steak gebruikt in dit recept, maar een biefstukje is natuurlijk ook goed. Deze steak is het lekkerst en meest mals als je hem rood of medium rare laat.
Mocht je geen waterkers kunnen vinden, gebruik dan eens rucola of jonge spinazie.

 

Pesto

 

De originele Italiaanse pesto is natuurlijk gemaakt met basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook, pijnboompitten en olijfolie. Maar je kunt natuurlijk ook pesto maken van allerlei andere soorten verse kruiden, groene bladgroenten en noten. Deze korianderpesto is bijvoorbeeld heel erg lekker in Aziatische gerechten. Probeer het eens!

 

Recept Spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto:

Spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto. Maak eens een bijzondere pesto en serveer die met een steak en door de spaghetti. Yummy!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 steaks
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 400 gr volkoren spaghetti
  • 1/2 citroen, rasp ervan
  • 100 gr waterkers
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr paranoten
  • 1/2 citroen, rasp en sap
  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Haal de steaks een half uurtje voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Pesto: hak de waterkers en paranoten grof en doe dit samen met de knoflook, citroenrasp en sap, Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie in je keukenmachine.
  • Mix dit tot een pesto, voeg - indien nodig - nog wat olijfolie toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking en giet het dan af. Verhit een koekenpan met olijfolie en als dit goed heet is, bak dan de steaks aan een kant goudbruin.
  • Als ze mooi bruin aan een kant zijn, draai ze dan om. Voor een medium rode biefstuk bak je ze ongeveer 3 minuten per kant (afhankelijk van de dikte van de biefstuk).
  • Haal de steaks dan uit de pan en leg ze op een bord onder aluminiumfolie en laat ze 5 minuten 'rusten'. Snijd de steak dan in plakken.
  • Meng het grootste deel van de pesto door de pasta en verdeel dit over de borden.
  • Leg de plakjes biefstuk erbij en lepel daar nog wat pesto over en rasp er wat citroenschil over.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating