Ga terug
–+ servings
Spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto. Maak eens een bijzondere pesto en serveer die met een steak en door de spaghetti. Yummy!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 steaks
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 400 gr volkoren spaghetti
  • 1/2 citroen, rasp ervan

Pesto

  • 100 gr waterkers
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr paranoten
  • 1/2 citroen, rasp en sap
  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Haal de steaks een half uurtje voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Pesto: hak de waterkers en paranoten grof en doe dit samen met de knoflook, citroenrasp en sap, Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie in je keukenmachine.
  • Mix dit tot een pesto, voeg - indien nodig - nog wat olijfolie toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking en giet het dan af. Verhit een koekenpan met olijfolie en als dit goed heet is, bak dan de steaks aan een kant goudbruin.
  • Als ze mooi bruin aan een kant zijn, draai ze dan om. Voor een medium rode biefstuk bak je ze ongeveer 3 minuten per kant (afhankelijk van de dikte van de biefstuk).
  • Haal de steaks dan uit de pan en leg ze op een bord onder aluminiumfolie en laat ze 5 minuten 'rusten'. Snijd de steak dan in plakken.
  • Meng het grootste deel van de pesto door de pasta en verdeel dit over de borden.
  • Leg de plakjes biefstuk erbij en lepel daar nog wat pesto over en rasp er wat citroenschil over.