Smashed Aardappelen met kaas en spekjes

Ik doe weer mee aan de receptuitwisseling die Mandy van Mandyandmore jarenlang heeft georganiseerd. Helaas is dit de laatste die ze doet. Ik kreeg die leuke Nicole van www.cookiesandcarrotsticks.com toebedeeld. Nicole heeft heel veel verleidelijk lekkere bananenbrood recepten op de site staan en ik zat nog te twijfelen of ik hier eentje van zou maken, maar toen kwam ik deze aardappelschotel met kaas en spekjes van haar tegen. En ik zag ook nog een heerlijk recept voor smashed potatoes. Ik heb deze twee recepten gecombineerd en er deze zalige smashed aardappelen met kaas en spekjes van gemaakt. Ben je een liefhebber van aardappelen en kaas, maak dan snel dit recept!

 

Smashed aardappelen

Geplette aardappelen oftewel smashed of crushed potatoes is een heerlijke manier om aardappelen te bereiden.
De aardappelen worden gekookt, geplet en geroosterd op een bakplaat tot ze knapperig zijn aan de buitenkant en zacht en mals aan de binnenkant. Het is een hartig bijgerecht gemaakt met eenvoudige alledaagse ingrediënten die snel het hoogtepunt van elke maaltijd zullen worden!

Geplette aardappelen zijn precies wat de naam al zegt: mooi ronde aardappelen worden geplet tot organisch gevormde, gekartelde schijfjes en in een hete oven met een scheutje olijfolie gebakken tot ze goudbruin zijn.
Je hebt maar vier ingrediënten nodig om deze verleidelijke, geroosterde, geplette aardappelen te maken! En als je ze echt helemaal af wilt maken, kan je ze afmaken met een laatste laag complementaire smaak, zoals smeltende kaas en uitgebakken spekjes.

Variaties zijn onder andere het toevoegen van Parmezaanse kaas, knoflook, citroen of verse kruiden en/of specerijen.
Hoewel de methode een proces is met meerdere stappen, is het eindresultaat de extra moeite meer dan waard! Het is een bescheiden aardappelgerecht dat echt opvalt tussen de anderen, en het is een leuke afwisseling om toe te voegen aan het menu.
Het is een verfijnde variant op friet of aardappelpuree. Deze geplette aardappelen zijn zelfs perfect als voorgerecht!

 

Tips:

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Smashed Aardappelen met kaas en spekjes:

Ik doe weer mee aan de receptuitwisseling die Mandy van Mandyandmore jarenlang heeft georganiseerd. Helaas is dit de laatste die ze doet. Ik kreeg die leuke Nicole van www.cookiesandcarrotsticks.com toebedeeld. Nicole heeft heel veel verleidelijk lekkere bananenbrood recepten op de site staan en ik zat nog te twijfelen of ik hier eentje van zou maken, maar toen kwam ik deze aardappelschotel met kaas en spekjes van haar tegen. En ik zag ook nog een heerlijk recept voor smashed potatoes. Ik heb deze twee recepten gecombineerd en er deze zalige smashed aardappelen met kaas en spekjes van gemaakt. Ben je een liefhebber van aardappelen en kaas, maak dan snel dit recept!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Voorgerechten
Keuken Frans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 100 gr magere spekreepjes
  • 200 gr geraspte kaas
  • peper en zout
  • 1el olie
  • 2 lente-uitjes

Instructies
 

  • Spoel de aardappelen schoon en kook ze in de schil in ruim water gaar in zo’n 15 minuten.
    Giet ze af en laat wat afkoelen zodat je ze vast kunt pakken.
  • Bak ondertussen de spekjes krokant en rasp de kaas.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat en vet deze in met een beetje olie.
  • Verdeel hierop de aardappelen en druk ze plat met een pureestamper of de bodem van een glas.
  • Schuif de bakplaat midden/boven in de oven en bak ongeveer 20 minuten tot de randen knapperige worden.
  • Haal ze uit de oven en bestrooi met geraspte kaas en als laatste de spekjes. Schuif de bakplaat weer in de oven en bak tot de kaas mooi gesmolten en krokant is.
  • Spatel de aardappelen op een groot bord of schaal en bestrooi met de in ringen gesneden lente-uitjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating