Geniet van deze slawrap met pittige kipgehaktballetjes als lunch, diner of als aperitiefhapje. Deze snelle en gemakkelijke kipgehaktballetjes zitten boordevol smaak voor een lekkere maaltijd die nog steeds indrukwekkend is. Door de kipgehaktballetjes in de oven te garen, ontstaan er steviger gehaktballetjes. Daarna rol je ze door de heerlijke saus voordat ze in de slawrap gaan.
Het is de ideale maaltijd voor een drukke doordeweekse avond waarop je toch zin hebt in iets lekker en verantwoords.
Kipgehaktballetjes
Kipgehakt is een vrij nat gehakt, daarom bak ik de balletjes meestal niet in een pan maar in de oven. Gebruik wel naturel gehakt en niet gekruid kipgehakt.
Met zoveel smaak door de gerookte paprikapoeder en die heerlijke en makkelijk saus gemaakt van zoete chilisaus met sojasaus, zijn deze gehaktballetjes perfect om te serveren in
Het is zo snel, gemakkelijk en goedkoop om te maken, dit wordt jouw go-to-maaltijd of snack.
Slawraps
In plaats van een wrap te maken in een tortilla, is een slawrap een iets gezondere keuze. Daarnaast krijg je ook nog extra groente (sla) naar binnen. Ik ben dol op slawraps en daarom kan je diverse recepten hiervoor op de site vinden.
Probeer bijvoorbeeld ook eens deze heerlijke:
- Slawraps met surimi salade
- Vegetarische slawraps met tempeh
- Vitello Tonnato slawraps
- Pulled kip slawraps met barbecuesaus en rauwkost
- Slawraps met zeevruchten
- Chinese slawraps met gehaktballetjes
- Slawraps met spicy kipstukjes
Tips:
- Als je geen spiraalsnijder* hebt, kan je ze raspen in een keukenmachine of met de hand.
- Ik serveer de gehaktballetjes graag met komkommer en wortel die ik bij de hand heb, samen met de sla om ze in te pakken. Maar vul de slawraps verder op met wat jij lekker vindt of in huis hebt. Dit kan tomaten, atjar, zoetzuur, taugé, reepjes paprika, ingelegde rode uienringen of andere rauwkost zijn.
- In plaats van pinda’s kan je ook cashewnoten of sesamzaadjes gebruiken.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Slawrap met pittige kipgehaktballetjes:
Ingrediënten
- 600 gr kipgehakt
- 1 klein ei
- 75 gr panko (paneermeel)
- 2 lente-uitjes
- 2 tenen knoflook
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- zout en peper
- 4 el zoete chilisaus
- 2 el sojasaus
- 1 komkommer
- 1 winterwortel
- 4 takken koriander
- 1 handje pinda's
- 1 ijsbergsla
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Snijd de lente-uitjes in dunne ringen en rasp de knoflook. Haal de blaadjes koriander van de steeltjes en houdt dit apart. Hak de steeltjes fijn, die gaan in het gehakt. Hak de pinda’s grof.
- Meng het gehakt met het ei, de panko, lente-ui, knoflook, koriandersteeltjes, paprikapoeder en breng op smaak met peper en een klein beetje zout.
- Kneed het gehakt niet te veel, hierdoor krijg je droge balletjes.
- Draai hiervan ongeveer 24 kleine balletjes en leg deze op een bakplaat voorzien van aluminiumfolie of bakpapier. Zet de balletjes in de oven en bak ze 15 minuten.
- Snijd ondertussen de komkommer en wortel met een spiraalsnijder* in dunne slierten, meng dit met de korianderblaadjes in een schaal.
- Verwarm in een koekenpan de chilisaus met de sojasaus, haal de balletjes uit de oven en rol
- ze in de pan zodat ze van een laagje saus voorzien zijn.
- Verwijder voorzichtig de bladeren van de ijsbergsla, dit doe je door ze bij de stam in te snijden. Spoel ze af en dep ze droog.
- Leg er de komkommer en wortel in, de balletjes met een beetjes saus erop en strooi er wat gehakte pinda's op. Vouw ze dicht en smullen maar.