Skrei met roergebakken Groenten

Heb je deze vis al eens bij jouw visboer zien liggen? Skrei wordt ook wel de Noorse winterkabeljauw genoemd. Het is een super kabeljauw die alleen maar vers verkrijgbaar is van januari tot april. Het is wel iets duurder dan de kabeljauw die wij kennen, maar dan heb je wel een hoogwaardig visje te pakken. Prachtig spierwit van kleur met stevig vlees. Je kunt de Skrei bakken, grillen, stomen of frituren. Mocht je deze vis niet kunnen vinden, neem dat kabeljauw. Vanavond eten we Skrei met roergebakken groenten.
Wees niet bang om deze vis te bakken. Als je dit visfilets op de huid bakt, blijft de vis veel sappiger. Hierdoor kan je ook beter zien of de vis gaar is of niet. Als de vis mooie spierwit en glazig geworden is aan de bovenkant, dan is hij gaar. Bak de vis niet te lang, dan droogt hij uit. Als je de huid lekker krokant bakt, is dit een delicatesse om op te eten.

Ik had nog wat wortelen een stronk broccoli en wat bleekselderij liggen en dit leek mij wel lekker bij dit visje.

Nog meer Skrei recepten

Recept Skrei met roergebakken Groenten:

Skrei met roergebakken groenten. Skrei wordt ook wel de Noorse winterkabeljauw genoemd. Ik heb een heerlijke Skrei met roergebakken groenten gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 Skrei filets (à 125 gr)
  • 8 wortelen
  • 1 broccolistronk
  • 6 stengels bleekselderij
  • 1 rode peper
  • 1 el tijmblaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Schil de wortelen en snijd ze in dunne plakken. Snijd de broccoli in hele kleine roosjes en schil de broccolistam en snijd deze in dunne plakken. Spoel dit even af met koud water.
  • Spoel de bleekselderij schoon en snijd deze in dunne halve maantjes.
  • Snijd de rode peper doormidden en verwijder de zaadlijsten, snijd dit in dunne repen.
  • Verhit een wok met een scheut olijfolie op hoog vuur en bak hierin de wortel. Voeg dan een minuut de broccoli toe en bak dit ook nog een minuutje.
  • Voeg dan de bleekselderij, rode peper en tijmblaadjes toe en roerbak dit tot de groenten beetgaar zijn.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en bestrijk de vis aan beide kanten met een beetje olijfolie. Bestrooi ze dan met een beetje zout.
  • Verwarm een koekenpan en bak hierin de visfilets op de huid. Zet het vuur middelhoog en bak de vis aan deze kant gaar in ongeveer 5-7 minuten.
  • Serveer de vis met de roergebakken groenten. Je kunt er eventueel nog gekookte aardappelen of aardappelpuree bij serveren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating