Skrei met nduja-tomatensaus

Zin in een vismaaltijd die in minder dan een half uur klaar is? Maak uw doordeweekse maaltijd compleet met onze heerlijk pittige skrei-stoofpot met nduja. Skrei en cherrytomaatjes gebakken in een heerlijke saus met Nduja. De pittige worst voegt een rijke smaak toe aan deze vis. Serveer deze skrei met nduja-tomatensaus met gnocchi en/of groenten.

 

Skrei

Stukken heerlijke verse skrei (winterkabeljauw) gekookt in een rijke tomatensaus met een, geserveerd met gnocchi en groene asperges. Makkelijk te maken, maar neem wel de tijd om de tomaatjes langzaam te koken om hun smaken te ontwikkelen, zoeter te maken en te intensiveren.
Gebruik verse skrei filets als ze in het seizoen zijn, ander is kabeljauw of andere duurzame witte vis zoals heek of schelvis ook een goede optie.
Skrei is nu bijzonder lekker, dus ik dacht dat ik deze prachtige vis goed kon gebruiken voor dit gerecht. Skrei is zo’n smakelijke vis en het neemt smaak heel goed op, dus deze Italiaans geïnspireerde saus werkte perfect.

Je kunt skrei heel simpel bereiden, gekruid, bebloemd, gebakken en geserveerd met een kneepje citroen. Verse vis is heerlijk op deze manier geserveerd en je kunt zeker genieten van de delicate smaak. Het is ook extreem snel en gemakkelijk te bereiden, dat is ook nog een pluspunt! Maar vis in een smaakvolle saus zoals deze, of in een curry is ook is een van mijn favorieten.

 

Nduja

Nduja is een soort smeermare pittige worst uit de zuidelijke regio Calabrië. Het is een briljant ingrediënt, je hebt er maar een klein beetje van nodig om een vleugje rokerige, pittige smaak aan gerechten toe te voegen. Maar pas op: het is spicy! Hier wordt het gebruikt om een rijke, knoflookachtige tomatensaus op smaak te brengen die wordt geserveerd met vis voor een gezond, smaakvol avondmaal voor twee.
Probeer deze zachte, vlokkerige skrei gekookt in een sappige, rokerige nduja en tomatensaus met olijven. Serveer met gnocchi voor een doordeweekse maaltijd. Dit levendige gerecht staat bol van de mediterrane smaak.

Skrei met nduja-tomatensaus

Tips:

  • Als je niet van vis houdt, kan je dit gerecht ook maken met blokjes kip.
  • Je kunt het ook serveren met knapperige aardappelen of rijst en wat vers brood om deze fantastische saus op te deppen.
  • De nduja en die schattige kleine gnocchi heb in online besteld bij Pastavoordeel.nl 

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Skrei met nduja-tomatensaus:

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • 1-2 tl nduja
  • 2 skrei filets
  • 200 gr gnocchi
  • 10 ontpitte olijven
  • 5 gr basilicum

Instructies
 

  • Snipper de ui en snijd de cherrytomaatjes doormidden.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui glazig. Voeg dan de nduja erbij en bak mee tot er olie vrijkomt.
  • Doe de tomaatjes erbij en laat ongeveer 5 minuten sudderen. Lijkt de ‘saus’ te dik te worden, voeg dan wat water toe.
  • Leg de kabeljauwfilets, gnocchi en olijven erin. Bestrooi de bovenkant van de kabeljauw met wat extra olie. Doe het deksel op de pan en bak 5-8 minuten of tot de vis gaar is.
  • Breng de saus eventueel op smaak met peper en zout.
  • Serveer de vis met de saus, gnocchi en groenten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating