Ja, ik weet het…. ik ben er vroeg bij. Maar voor een kinder kookcafé bij ons in het dorp heb ik dit recept geschreven. Tiramisu vindt (bijna) iedereen lekker en zeker deze variatie. Dit recept is genoeg voor 4 kleine glaasjes, dat is voldoende want het blijft een machtig toetje. Dus als de goedheiligman in het land is, verwen je familie dan met deze Sinterklaas Tiramisu in een glaasje.
Sinterklaas recepten
Op de site vind je nog veel meer Sinterklaas recepten. Klik hier en daar vind je ze.
Tips:
- Koffie en alcohol gaat niet zo goed met kleine kinderen. Als je geen koffie wilt gebruiken, hak dan de pepernoten heel fijn en doe ze dan in het glaasje. Giet hier een klein beetje speculaassiroop op.
- Vervang dus de speculaaslikeur door speculaassiroop, dit is te koop bij de slijter of grote supermarkten.
- Deze tiramisu is ook heel erg lekker met speculaasjes in plaats van kruidnoten.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Sinterklaas Tiramisu in een glaasje:
Sinterklaas Tiramisu in een glaasje. Tiramisu vindt iedereen lekker, verwen daarom als de goedheiligman weer in het land is jouw gezin met deze heerlijke Sinterklaas Tiramisu in een glaasje.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 20 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 150 ml sterke koffie
- 100 ml slagroom
- 75 gram suiker
- 1 tl speculaaskruiden
- 250 ml mascarpone
- 25 ml speculaaslikeur of speculaassiroop
- 150 gr kruidnoten
Garnering
- stukje pure chocolade
- paar kruidnoten
Instructies
- Zet sterke koffie en laat die afkoelen.
- Klop de slagroom met de suiker en speculaaskruiden (half) stijf met een handmixer. Spatel dan voorzichtig de mascarpone erdoor.
- Meng de afgekoelde koffie met de speculaaslikeur of siroop. Doop de helft van de kruidnootjes in de koffie, haal ze eruit als ze de koffie hebben opgenomen (na een paar seconden).
- Verdeel de kruidnootjes over vier glaasjes.
- Schep hierop een 2 eetlepels van het mascarponemengsel.
- Doop de andere helft van de kruidnootjes in de koffie en verdeel dit over de laag mascarponemengsel.
- Lepel als laatste de rest van het mascarponemengsel over de geweekte kruidnootjes.
- Laat de tiramisu minimaal een uur opstijven in de koelkast.
- Garneer de glaasjes vlak voor het serveren met een beetje geraspte pure chocolade en fijngehakte kruidnootjes.


