Saté Kip-Groenteburgers

Deze hamburgers zijn ook lekker zonder de satésaus. Het leuke ervan is, dat de kinderen met deze saté kip-groenteburgers toch stiekem groenten naar binnen krijgen zonder dat ze het in de gaten hebben.

Kipgehakt is over het algemeen een ‘nat’ gehakt, zeker als je er nog geraspte groente bij doet. Als je het te nat vindt, kan je er 1 of 2 eetlepels paneermeel doorheen mengen. Laat de burgers een tijdje ‘opstijven’ in de koelkast, daar worden ze steviger van.

 

Natuurlijk is de burger wel heel erg lekker met zelfgemaakte satésaus. En ik heb een recept hiervoor voor jou en dat vind je hier.
Ik heb er ingelegde komkommer bij gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook gewoon augurken gebruiken.

Saté kip-groenteburgers. Het leuke ervan is, dat de kinderen met deze saté kip-groenteburgers toch stiekem groenten naar binnen krijgen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Burger

  • 300 gr kipgehakt
  • 1 lente-uien, fijngesneden
  • 1 peen, fijn geraspt
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • peper en zout

Broodje

  • 4 (hamburger)broodjes
  • 4 el satésaus
  • 4 augurken
  • 4 eieren
  • gebakken uitjes
  • 1 el korianderblaadjes, gehakt

Instructies
 

  • Meng het gehakt met de lente-ui, geraspte wortel, knoflook en de kruiden. Als je het mengsel te nat vindt, voeg dan wat paneermeel toe. Vorm hiervan 4 burgers. Zet ze een uurtje afgedekt in de koelkast.
  • Maak alvast de satésaus. Bak in een koekenpan in een beetje olie de eieren.
  • Snijd de augurken in dunne plakken.
  • Bak of grill de hamburgers tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Bak de broodjes af in de oven.
  • Snijd de broodjes open en lepel satésaus op de onderste helft van het broodje. Leg hierop de augurk (of komkommer) en dan de hamburger.
  • Hierop leg een gebakken ei en bestrooi het met gebakken uitjes en korianderblaadjes.
  • Prik per satéburger een (houten) prikker erdoorheen om te voorkomen dat de burger omvalt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating