Salade met rode biet, bramen en geitenkaas

Nou ja …. mijn ogen waren weer groter dan mijn maagje. Ik had zo’n zin in een salade en trok alles uit de koelkast wat me lekker leek. Eiwitten in de vorm van geitenkaas, dat is namelijk het belangrijkste voor mij na mijn operatie. Bietjes, sla en bramen lagen ook nog in de koelkast te lonken. En ik had nog rode uien op rodewijnazijn staan in een jampotje. Dus een heerlijke salade met rode biet, bramen en geitenkaas gemaakt. Wat had ik daar zin in, maar ja na twee geitenkaasbolletjes en twee hapjes biet zat ik al weer vol. Hubbie had al twee krentenbollen op, maar zat al te loeren naar mijn salade. Hij vond alles lekker (behalve de slablaadjes, die liet hij liggen). Ik heb nog een slablaadje geprobeerd, maar dat viel helaas niet lekker. Deze salade is lekker als lunch, maaltijdsalade of als voorgerecht.

 

Snijd een rode ui in ringen en marineer dat in de rodewijnazijn. Je houdt nog genoeg over, maar zet dat in de koelkast voor een eventuele volgende salade. Deze uiringen zijn zelfs lekker op een broodje hamburger.

 

Dukkah

 

Ik heb zelf de Dukkah mix gemaakt. Hoe je dat kan doen, lees je hier.

Salade met rode biet, bramen en geitenkaas. Een heerlijke frisse zomersalade die het goed doet als lunch of voorgerecht. Probeer deze Salade met rode biet, bramen en geitenkaas en je zult geen spijt krijgen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kerst, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Mediterraans, Midden Oosten
Porties 1 personen

Ingredients
  

  • 1 rode ui
  • 3 el rodewijnazijn
  • 100 gr verse geitenkaas
  • 2 el Dukkah*
  • 1 gekookte rode biet
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 handvol bramen
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el tahini
  • 1 tl honing
  • peper en zout

Instructions
 

  • Snijd de rode ui in dunne ringen en doe dit samen met de rode wijnazijn in een jampotje en schud goed door elkaar, laat even intrekken.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje goed door elkaar. Als het te dik lijkt, voeg dan wat water toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de dukkah op een bord en maak van de verse geitenkaas 6 balletjes. Rol de balletjes door de dukkah zodat ze helemaal bedekt zijn hiermee.
  • Snijd de bietjes in parten. Leg de sla op een bord of twee bordjes en verdeel hierop de bietjes, rode ui, bramen en geitenkaasbollen.
  • Lepel de dressing erover.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating