En het laatste potje Kesbeke Saladeboontjes gebruikt. Dit is de Hollandse mix met witte bonen(krombekken), kievietsbonen, rode bonen en zoetzure azijn. Ik heb er een salade met Hollandse bonenmix en uitgebakken spekjes van gemaakt. Het is wederom een heerlijke en simpele salade geworden met de saladeboontjes. Deze salade doet me een beetje denken aan de smaken van het Captain’s Dinner wat mijn vader vroeger bereidde voor ons. Ik vond toen alle bijgerechten lekker, behalve de boontjes. Dat is nu wel anders…..ben gek op alle soorten bonen.
Omdat ik nog heel veel Oost-Indische kers in de tuin heb staan – en voor de kleur natuurlijk – heb ik er wat bloemetjes bij gedaan.
Probeer ook eens deze Salade met Mediterrane boontjes mix, wortel en radijsjes
Ingredients
- 1 pot saladeboontjes Hollandse mix
- 1 kropsla
- 1 el olijfolie
- 50 gr mager spekreepjes
- 1 el appelciderazijn
- 1 el mosterd
- peper
Instructions
- Giet de saladeboontjes af en laat ze uitlekken.
- Haal mooie groene bladeren uit de kropsla en spoel ze schoon onder de koude kraan. Laat uitlekken.
- Bak in een koekenpan in de olie de magere spekreepjes op hoog vuur krokant. Zet het vuur uit, schep dat de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Doe de azijn en mosterd in de pan bij het bakvet en meng met een garde tot een dressing. Voeg wat peper toe.
- Leg de slablaadjes op de borden, verdeel de bonen en spekjes hierop. Lepel wat dressing erover en serveer direct.