Roergebakken Peultjes, Prei en Rijst met Halloumi

Ik had nog een zak Tilda egg fried steamed basmati rice* liggen, die ik – voordat mijn crash dieet begint – wilde gebruiken. Tilda heeft elf nieuwe smaken geïntroduceerd zoals bijvoorbeeld de Long Grain rijst, Everyday rijst, Pandan Jasmine rijst, Tilda steamed Basmati en deze Tilda Egg Fried steamed Basmati. Een handige zak met voorgestoomde rijst met roerei en erwtjes die je in de magnetron opwarmt of (mee) roerbakt in de pan. Ik heb er deze roergebakken peultjes, prei en rijst met halloumi van gemaakt.

Je verwacht eigenlijk bij deze rijst een Aziatisch gerecht, maar ik had zin in andere smaken. Ik moet zeggen dat het een heerlijke combinatie geworden is. Het is een makkelijke maaltijd, super snel te bereiden op een doordeweekse dag.

Nog meer rijst

Ook dit gerecht is bereid met Tilda voorgestoomde basmati rijst: Pittige kipgehaktballetjes met paksoi en rijst. Ook makkelijk en snel te bereiden.

 

Recept Roergebakken Peultjes, Prei en Rijst met Halloumi:

Roergebakken peultjes, prei en rijst met halloumi. Als je een lekker en makkelijk te maken gerecht wilt, maak dan deze roergebakken peultjes, prei en rijst met halloumi.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 preistengels
  • 1 grote ui
  • 200 gr peultjes
  • olijfolie
  • 1 el Picadillo kruiden
  • peper en zout
  • 250 gr gekookte rijst*
  • 225 gr halloumi
  • 5 takken koriander

Instructies
 

  • Snijd de prei in dunne ringen en spoel dit schoon, laat goed uitlekken.
  • Schil de ui en snijd deze in dunne ringen. Maak de peultjes schoon.
  • Bak de ui samen met de peultjes in een wok met een scheut olijfolie op hoog vuur.
  • Voeg dan na een minuut of twee de prei toe en roerbak dit ongeveer 5 minuten, goed roerend.
  • Voeg dan de gekookte rijst en Picadillo kruiden toe en bak dit even mee. Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Snijd de halloumi ondertussen in dunne plakken en bak deze even om en om goudbruin in een bakpan met een scheutje olijfolie.
  • Serveer de groenten met rijst in een kom, met daarop een paar plakjes halloumi. Hak de koriander grof en strooi dit erover.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating