Roergebakken peultjes, prei en rijst met halloumi. Als je een lekker en makkelijk te maken gerecht wilt, maak dan deze roergebakken peultjes, prei en rijst met halloumi.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
- 2 preistengels
- 1 grote ui
- 200 gr peultjes
- olijfolie
- 1 el Picadillo kruiden
- peper en zout
- 250 gr gekookte rijst*
- 225 gr halloumi
- 5 takken koriander
Snijd de prei in dunne ringen en spoel dit schoon, laat goed uitlekken.
Schil de ui en snijd deze in dunne ringen. Maak de peultjes schoon.
Bak de ui samen met de peultjes in een wok met een scheut olijfolie op hoog vuur.
Voeg dan na een minuut of twee de prei toe en roerbak dit ongeveer 5 minuten, goed roerend.
Voeg dan de gekookte rijst en Picadillo kruiden toe en bak dit even mee. Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Snijd de halloumi ondertussen in dunne plakken en bak deze even om en om goudbruin in een bakpan met een scheutje olijfolie.
Serveer de groenten met rijst in een kom, met daarop een paar plakjes halloumi. Hak de koriander grof en strooi dit erover.