Ga terug
–+ servings
Roergebakken peultjes, prei en rijst met halloumi. Als je een lekker en makkelijk te maken gerecht wilt, maak dan deze roergebakken peultjes, prei en rijst met halloumi.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 preistengels
  • 1 grote ui
  • 200 gr peultjes
  • olijfolie
  • 1 el Picadillo kruiden
  • peper en zout
  • 250 gr gekookte rijst*
  • 225 gr halloumi
  • 5 takken koriander

Instructies
 

  • Snijd de prei in dunne ringen en spoel dit schoon, laat goed uitlekken.
  • Schil de ui en snijd deze in dunne ringen. Maak de peultjes schoon.
  • Bak de ui samen met de peultjes in een wok met een scheut olijfolie op hoog vuur.
  • Voeg dan na een minuut of twee de prei toe en roerbak dit ongeveer 5 minuten, goed roerend.
  • Voeg dan de gekookte rijst en Picadillo kruiden toe en bak dit even mee. Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Snijd de halloumi ondertussen in dunne plakken en bak deze even om en om goudbruin in een bakpan met een scheutje olijfolie.
  • Serveer de groenten met rijst in een kom, met daarop een paar plakjes halloumi. Hak de koriander grof en strooi dit erover.