Rode wortel en paprikasoep

Voor een feestelijk etentje thuis of met de Kerstdagen, heb ik een heerlijk soepje voor jullie. Deze rode wortel en paprikasoep is niet alleen superlekker, maar is ook nog eens prachtig rood van kleur. Serveer het in een glas, dat ziet er al superleuk uit! En die toef room erop, doet het ook helemaal goed.

 

Rode wortelen

 

Deze mooie rode wortelen koop ik bij mijn groenteboer op de markt. Ik weet waar deze wortelen vandaan komen, namelijk bij boer Martin van de Zonneheerdt in onze mooie Flevopolder. Van dit bedrijf komen de meeste gekleurde wortelen uit Nederland, ze telen alle kleuren en nog meer bijzondere vergeten groenten. Het bijzondere is dat elke kleur wortel weer zijn eigen smaak heeft. Dat heb ik kunnen proeven toen ik dit mooie bedrijf bezocht.

 

Met die prachtige rode wortelen wil ik iets speciaals doen, vooral omdat het de feestelijke maand december is. En als je de soep in een wijnglas serveert, zet je wel iets bijzonders op tafel. Ik heb voor de zekerheid ook nog een rode paprika verwerkt in de soep, was bang dat de soep anders niet mooi rood zou worden.
Ik heb geen room in de soep verwerkt, maar erop geserveerd. Dat staat ook nog eens supermooi.

 

Natuurlijk kan je voor dit recept oranje wortelen of een andere kleur wortel gebruiken zoals gele of witte. Ik zou bij de oranje wortel een oranje paprika en bij de gele wortel een gele paprika gebruiken. Of je maakt deze heerlijke Paarse wortelsoep, die zal het ook goed doen op een feestelijk etentje.

 

Tips:

 

Ik heb ook nog een te gek recept met die mooie rode wortelen voor jullie. Namelijk deze feestelijke Geglaceerde rode wortelen.

Je kunt kippenbouillon of groentebouillon gebruiken. Ik vind kippenbouillon het lekkerst, maar met groentebouillon is het een prima vegetarische soep.

 

 

Recept Rode wortel en paprikasoep:

Rode wortel en paprikasoep. Een feestelijk soepje gemaakt van rode wortelen en rode paprika. Leuk om met de feestdagen te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Kerst, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg rode wortelen
  • 1 rode paprika
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klont roomboter
  • 1 ltr bouillon
  • 250 ml room
  • peper en zout

Instructies
 

  • Spoel de wortelen schoon en snijd ze in dunne plakjes (je hoeft ze niet te schillen). Snijd de paprika in blokjes. Pel de ui en snipper deze fijn, pel de knoflook en hak deze fijn.
  • Verhit roomboter in een soeppan en fruit hierin de ui aan. Doe de knoflook, wortelen en rode paprika erbij en bak dit in 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de bouillon toe en laat het ongeveer 25-30 minuten koken met de deksel op de pan, tot de groenten zacht zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender en breng op smaak met zout en peper.
  • Het moet een mooie gladde en niet te dikke soep worden, lijkt het te dik doe er dan nog wat bouillon bij.
  • Klop ondertussen de room lobbig (niet helemaal stijf) met een beetje peper en zout.
  • Schenk de soep in de glazen en lepel er de room op. Garneer met een takje groen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating