Ga terug
–+ servings
Rode wortel en paprikasoep. Een feestelijk soepje gemaakt van rode wortelen en rode paprika. Leuk om met de feestdagen te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Kerst, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg rode wortelen
  • 1 rode paprika
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klont roomboter
  • 1 ltr bouillon
  • 250 ml room
  • peper en zout

Instructies
 

  • Spoel de wortelen schoon en snijd ze in dunne plakjes (je hoeft ze niet te schillen). Snijd de paprika in blokjes. Pel de ui en snipper deze fijn, pel de knoflook en hak deze fijn.
  • Verhit roomboter in een soeppan en fruit hierin de ui aan. Doe de knoflook, wortelen en rode paprika erbij en bak dit in 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de bouillon toe en laat het ongeveer 25-30 minuten koken met de deksel op de pan, tot de groenten zacht zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender en breng op smaak met zout en peper.
  • Het moet een mooie gladde en niet te dikke soep worden, lijkt het te dik doe er dan nog wat bouillon bij.
  • Klop ondertussen de room lobbig (niet helemaal stijf) met een beetje peper en zout.
  • Schenk de soep in de glazen en lepel er de room op. Garneer met een takje groen.