Ik heb toch een heerlijke soep voor jullie. Deze rode curry noedelsoep met garnalenballetjes is echt een bijzondere soep die je voor een speciale gelegenheid kunt maken. Het is even een werkje, maar dan heb je ook wat. Die heerlijke garnalenballetjes maak je namelijk zelf en als je een keukenmachine hebt, is het niet zoveel moeite. Verder heb ik een rode curry pasta gebruikt voor de soep, dan hoef je niet zelf deze kruidige pasta te maken.

 

Rode curry

 

De Thaise rode curry begint altijd met het malen van de verse kruiden en specerijen voor de basis pasta. Zelfgemaakt is natuurlijk superlekker, maar wel wat meer werk. Ik heb nu lekkere rode curry pasta uit een potje gebruikt. Je kunt dit eventueel nog meer op smaak brengen met extra knoflook, verse gember, limoenblaadjes en/of rode pepers maar dat hoeft niet.

 

Dit is dus een goed gevulde rode curry soep geworden met lekker veel noedels erin. En met die heerlijke zelfgemaakte garnalenballetjes, die waren zo lekker en die ga ik zeker vaker maken. Je hebt hiervoor rauwe garnalen nodig. Als ze uit de vriezer komen, moet je ze eerst wel goed droogdeppen, anders wordt het mengsel te nat. Meng het in een keukenmachine met eigeel, lente-ui, gember, knoflook, bloem en zout. Daarna spatel je het opgeklopte eiwit erdoor waardoor de balletjes iets minder stevig zijn. Als het mengsel te nat lijkt, laat het dan even in de koelkast opstijven voordat je de balletjes gaat bakken. Je kunt de balletjes al van tevoren maken en bakken, zodat je op de avond er niet zoveel werk aan hebt.

 

Noedels

 

In de soep heb ik Udon noedels gebruikt, omdat ik dit lekkere noedels vind. Je kunt ze apart koken in een pan met water of ze laten garen in de soep. Natuurlijk kan je ook een ander soort noedels gebruiken, wellicht heb je nog wat in huis.
Probeer ook eens deze heerlijke Laksa noedelsoep met garnalen.

 

Groenten

 

Als groenten heb ik rode ui, beukenzwammetjes en baby paksoi gebruikt. Kan je geen kleine paksoi vinden, koop dan een grote en snijd deze in stukken.
Ook lekker erin is peultjes, sugar snaps, diverse koolsoorten, taugé en/of sojaboontjes. Wat jij maar lekker vindt.
En de beukenzwammetjes kan je vervangen door bijvoorbeeld oesterzwammen, shiitake of een paddenstoelenmix.

 

 

Recept Rode curry noedelsoep met garnalenballetjes:

Rode curry noedelsoep met garnalenballetjes. Een heel bijzonder gerecht om te maken voor een speciale gelegenheid. Het is even wat werk maar de moeite waard
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Soepen, Vis
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 250 gr rauwe garnalen
  • 1 ei
  • 1 lente-ui
  • 2 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el bloem
  • zout
  • 3 el zonnebloemolie
  • 350 gr baby paksoi
  • 300 gr paddenstoelentjes
  • 1 rode ui
  • 2 el rode curry pasta
  • 1 ltr kippenbouillon
  • 1 blik kokosmelk
  • 350 gr udon noedels
  • 1 bosje koriander
  • 1 limoen

Instructions
 

  • Garnalenballetjes: scheid het eiwit van de dooier en klop dit luchtig op. Doe het eigeel, de garnalen, gehakte lente-ui, geraspte gember, knoflook, bloem en zout in een keukenmachine.
  • Hak dit pulserend niet al te fijn, je wilt nog stukjes garnaal zien. Haal het uit de keukenmachine en doe het in een kom. Meng de helft van het opgeklopte eiwit erdoor.
  • Voeg beetje bij beetje nog wat eiwit erdoor tot je een mengsel hebt waarvan je balletjes kunt draaien (het moet dus niet te nat worden!). Draai er dan ongeveer 12 balletjes van.
  • Bak de balletjes in een grote hapjespan met olie in ongeveer 2 minuten per kant. Haal ze uit de pan en leg ze even apart.
  • Snijd de onderkant van de paksoi en snijd ze in kwarten. Spoel ze onder een koude kraan goed schoon. Laat ze uitlekken.
  • Borstel de paddenstoelen schoon en verwijder de harde onderkanten. Bak ze even aan in dezelfde pan als de garnalenballetjes. Haal ze er dan uit en leg even apart.
  • Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking, giet dan af.
  • Snijd de rode ui in dunne halve ringen en fruit dit in dezelfde pan even aan. Voeg dan de curry pasta toe en bak dit even mee. Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook, voeg dan de kokosmelk toe en meng dit erdoor. Zet het vuur dan middelhoog.
  • Leg de paksoi in de soep en laat dit in 2 minuten garen. Als laatste doe je de paddenstoeltjes, garnalenballetjes en afgegoten noedels erin om even op te warmen.
  • Lepel de soep in kommen of diepe borden en garneer met korianderblaadjes en een partje limoen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating