Rijstnoedels met Kipdijfilet en Pindasaus

Deze rijstnoedels met kipdijfilet en pindasaus kan je zowel koud als warm eten. Het is nu prachtig mooi weer, dus het is een koude rijstnoedelsalade geworden. Natuurlijk serveer je de pindasaus dan ook koud.
In plaats van kipdijfilets kan je ook 4 kleine of 3-4 grotere kipfilets gebruiken. Deze moet je iets langer bakken dan de kippendijen. De boontjes kan je eventueel ook vervangen door sugar snaps of peultjes, waar jij zin in hebt of wat je in huis hebt.

Rijstnoedels

Als je de rijstnoedels gekookt hebt, giet ze dan af maar laat ze niet te droog worden in het vergiet. Dan plakken ze aan elkaar en dat wil je niet hebben. Dus afgieten en gelijk terug in een schaal en wat olie erdoor mengen, dan heb je plakvrije noedels.

Nog iets erbij?

Als je er nog iets bij wilt serveren is deze Komkommer in zoetzuur erg lekker.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Rijstnoedels met Kipdijfilet en Pindasaus:

Rijstnoedels met kipdijfilet en pindasaus. Heerlijke maaltijd om koud te serveren op een warme dag, of warm op een koude dag. Deze Rijstnoedels met kipdijfilet en pindasaus is dus multifunctioneel.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades
Keuken Aziatisch
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 4 kipdijfilets
  • peper en zout
  • 1 tl kerriepoeder
  • olijfolie
  • 225 gr rijstnoedels 5 mm
  • 2 el sesamolie
  • 100 gr gekookte boontjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 zakje wortel julienne
  • 4 el pinda's
  • 4 takken koriander

Pindasaus

  • 4 el pindakaas
  • 4 el water
  • 3 el sojasaus
  • 1 el rijstwijnazijn
  • 2 el honing

Instructies
 

  • Bestrooi de kipdijfilets met peper, zout en de kerriepoeder. Verhit de olie in een bakpan en bak hierin de kipdijfilets in ongeveer 10-15 minuten gaar.
  • Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze dan af en als je ze koud wilt gebruiken, spoel ze dan af met koud water en giet ze dan weer af (niet te droog laten worden).
  • Doe ze in een kom en giet de sesamolie erover en meng dit door de noedels. Hierdoor blijven ze niet plakken.
  • Maak de pindasaus door de ingrediënten in een pannetje te verwarmen op laag vuur. Als de saus te dik lijkt, roer er dan meer water door. Laat afkoelen als je het gerecht koud serveert.
  • Haal de kipdijfilets uit de pan en snijd ze in dunne plakken. Snijd de komkommer in dunne plakken en hak de korianderblaadjes grof.
  • Verdeel de noedels over de diepe borden. Leg de kipdijfilet plakjes erop en leg de boontjes, komkommer en wortel erbij. Bestrooi met de pinda's en korianderblaadjes.
  • Serveer de pindasaus er apart bij. Het lekkerst is dat je nadat je de pindasaus erbij gedaan hebt, alles lekker door elkaar husselt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating