Ga terug
+ servings
Rijstnoedels met kipdijfilet en pindasaus. Heerlijke maaltijd om koud te serveren op een warme dag, of warm op een koude dag. Deze Rijstnoedels met kipdijfilet en pindasaus is dus multifunctioneel.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kipdijfilets
  • peper en zout
  • 1 tl kerriepoeder
  • olijfolie
  • 225 gr rijstnoedels 5 mm
  • 2 el sesamolie
  • 100 gr gekookte boontjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 zakje wortel julienne
  • 4 el pinda's
  • 4 takken koriander

Pindasaus

  • 4 el pindakaas
  • 4 el water
  • 3 el sojasaus
  • 1 el rijstwijnazijn
  • 2 el honing

Instructies
 

  • Bestrooi de kipdijfilets met peper, zout en de kerriepoeder. Verhit de olie in een bakpan en bak hierin de kipdijfilets in ongeveer 10-15 minuten gaar.
  • Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze dan af en als je ze koud wilt gebruiken, spoel ze dan af met koud water en giet ze dan weer af (niet te droog laten worden).
  • Doe ze in een kom en giet de sesamolie erover en meng dit door de noedels. Hierdoor blijven ze niet plakken.
  • Maak de pindasaus door de ingrediënten in een pannetje te verwarmen op laag vuur. Als de saus te dik lijkt, roer er dan meer water door. Laat afkoelen als je het gerecht koud serveert.
  • Haal de kipdijfilets uit de pan en snijd ze in dunne plakken. Snijd de komkommer in dunne plakken en hak de korianderblaadjes grof.
  • Verdeel de noedels over de diepe borden. Leg de kipdijfilet plakjes erop en leg de boontjes, komkommer en wortel erbij. Bestrooi met de pinda's en korianderblaadjes.
  • Serveer de pindasaus er apart bij. Het lekkerst is dat je nadat je de pindasaus erbij gedaan hebt, alles lekker door elkaar husselt.