Rice crispy mummies

In een Amerikaanse themaweek van de Lidl haal ik wel eens wat ‘Amerikaanse’ etenswaren voor hubbie die daar 26 jaar gewoond heeft. Af en toe heeft hij zin in iets Amerikaans. Ik zag een doosje ‘Crispy Cubes’ liggen en heb die gekocht. Nadat ze een tijdje in de kast gelegen hadden en wij ze niet aten en omdat het tegen ‘Halloween’ aan liep, heb ik deze Rice crispy mummies gemaakt.
Mocht je deze zoete versnapering nergens kunnen vinden, gebruik dan koekjes o.i.d. hiervoor.

 

Chocolade au-bain-marie smelten: hierbij smelt je chocolade in een kom welke je boven een pan met kokend water hebt staan. De kom mag het water niet raken en het water mag niet meer koken, maar heet zijn. Hierdoor zal de chocolade niet verbranden tijdens het opwarmen, maar smelt deze mooi egaal. Roer wel af en toe in de chocolade.
Chocolade temperen: door de schaal met gesmolten chocolade (niet meer boven de pan houden) te mengen met de overgebleven chocoladestukjes, koelt deze mooi af. Dit is een makkelijke manier om chocolade te temperen en hierdoor krijg je chocolade die mooi knapperig is als het afgekoeld is.

 

Halloween

 

Ja wij vieren de meeste Amerikaanse feestdagen, zo ook Halloween. Ik heb daarom verschillende Halloween recepten op de site staan, check ze maar. Deze Gevulde eieren voor Halloween zijn ook heel erg leuk om te maken.

 

Recept Rice crispy mummies:

Rice crispy mummies. Maak deze zoete lekkernij samen met de kinderen voor Halloween. Niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens heerlijk.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 6 crispy cubes
  • 12 satéprikkers
  • 200 gr witte chocolade
  • 24 snoepoogjes

Instructies
 

  • Snijd de crispy cubes doormidden en steek in elke helft een satéprikker
  • Hak de chocoladereep in kleine stukjes en doe de helft in een schaaltje.
  • Verwarm deze chocolade au-bain-marie. Haal het schaaltje van de pan en meng er de andere helft van de chocolade doorheen.
  • Houd een crispy cube boven de schaal met gesmolten chocolade en lepel de chocola erover.
  • Leg dit op een vel bakpapier. Herhaal dit met de andere vierkantjes.
  • Leg ze dan 10 minuten in de koelkast om uit de harden.
  • Haal ze uit de vriezer en ga met een lepel van de (bijna afgekoelde) chocolade zigzaggend over de koekjes voor een mummie effect.
  • Druk de oogjes op de chocolade mummies en laat ze uitharden voordat je ze serveert.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating