Een hele vis bereiden is niet moeilijk. Vooral niet op deze manier, je legt ze op een ovenplaat en de oven doet het werk. Probeer deze zeebrasem uit de oven met een mangosalsa eens, je zult er geen spijt van krijgen. Lekkere Oosterse smaken uit de oven.
Manlief is gek op mango, dus die had een feestje vanavond.

 

In het begin moest hij heel erg wennen aan een ‘hele’ vis op zijn bord, maar sinds ik hem had laten zien hoe je deze het beste kunt fileren, vind hij het heerlijk.
Ik heb de rode currypoeder van Jonnie Boer gebruikt, maar je kunt ook de Curry Madras of Thai green curry gebruiken. Of gebruik een rode curry kruidenpasta. Deze kruidenblikjes zijn o.a. de koop bij AH.

 

Serveer deze vis met een bijvoorbeeld een Wortelsalade met appel en cranberries of een Venkel nectarine salade.

 

En nog een lekker visrecept uit de oven:

 

Zeebaars uit de oven met venkel, tomaat en basilicum is ook zo’n lekker visgerecht.