Ik had meiknollen gekocht bij de groenteboer, alleen had ik geen idee wat ik ermee zou doen. Mijn recepten ontstaan door te kijken wat ik in de voorraadkasten en de koelkast heb liggen. Zalmfilet en nog wat overgebleven zelfgemaakte labneh in de koelkast, de meiknolletjes natuurlijk, sinaasappels en heel veel kruiden in de tuin. Het is frisse salade van zalm met geroosterde meiknolletjes en sinaasappel geworden.
De geroosterde meiknolletjes zijn op zich al een heerlijk bijgerecht bij een stukje vlees, kip of vis.
Deze lauwwarme salade is een heerlijke combinatie van de zalm met meiknolletjes, sinaasappel en labneh. Voor een beetje crunch heb ik er wat geroosterde hazelnoten bij gedaan.
Natuurlijk kan je de meiknolletjes al van te voren roosteren in de oven, de zalm alvast bakken en maak je er een koude salade van.
Labneh
Labneh is uitgelekte yoghurt, een soort hangop zeg maar. De labneh heb ik zelf gemaakt, hoe je dat kunt doen lees je hier.
Heb je hier geen zin in, gebruik dan wat ricotta kaas hiervoor in de plaats.