Zalm met geroosterde Meiknolletjes en Sinaasappel

Ik had meiknollen gekocht bij de groenteboer, alleen had ik geen idee wat ik ermee zou doen. Mijn recepten ontstaan door te kijken wat ik in de voorraadkasten en de koelkast heb liggen. Zalmfilet en nog wat overgebleven zelfgemaakte labneh in de koelkast, de meiknolletjes natuurlijk, sinaasappels en heel veel kruiden in de tuin. Het is frisse salade van zalm met geroosterde meiknolletjes en sinaasappel geworden.

De geroosterde meiknolletjes zijn op zich al een heerlijk bijgerecht bij een stukje vlees, kip of vis.

Deze lauwwarme salade is een heerlijke combinatie van de zalm met meiknolletjes, sinaasappel en labneh. Voor een beetje crunch heb ik er wat geroosterde hazelnoten bij gedaan.
Natuurlijk kan je de meiknolletjes al van te voren roosteren in de oven, de zalm alvast bakken en maak je er een koude salade van.

Labneh

Labneh is uitgelekte yoghurt, een soort hangop zeg maar. De labneh heb ik zelf gemaakt, hoe je dat kunt doen lees je hier.
Heb je hier geen zin in, gebruik dan wat ricotta kaas hiervoor in de plaats.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Zalm met geroosterde Meiknolletjes en Sinaasappel:

Zalm met geroosterde meiknolletjes en sinaasappel. Tja meiknolletjes gekocht in een opwelling maar wat ga je ermee doen. Nou deze heerlijk frisse Zalm met geroosterde meiknolletjes en sinaasappel van maken natuurlijk.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vis
Keuken Mediterraans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 3 meiknolletjes
  • olijfolie
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 takken rozemarijn
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • zout
  • 2 zalmfilets
  • 1 handje hazelnoten
  • 2 sinaasappels
  • 1 bosje peterselie
  • 4 el *labneh
  • 1/2 tl sinaasappelrasp
  • 2 el sinaasappelsap
  • 3 el olijfolie
  • 1 el sherryazijn
  • 1 el honing
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220˚C. Schil de meiknolletjes en snijd ze in parten en doe ze in een ovenschaal.
  • Meng de parten met een scheut olijfolie, fijngehakte knoflook, rozemarijn, gerookte paprikapoeder, een flinke scheut olijfolie en zout. Hussel alles door elkaar.
  • Schuif de schaal in de oven. Rooster partjes in ongeveer 45 minuten tot ze zacht geworden zijn. Haal ze dan uit de oven.
  • .Bak de zalmfilets in een keukenpan met een beetje olie tot ze net gaar zijn. Rooster de hazelnoten even in een droge koekenpan. Laat ze iets afkoelen en hak ze dan grof.
  • Rasp de helft van een sinaasappel, verwijder de schil en snijd ze in dunne plakken. Vang het vocht op in een jampotje voor de dressing.
  • Meng in het jampotje de overige ingrediënten voor de dressing met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de blaadjes peterselie van de stengels en leg dit op de borden en verdeel hierover de meiknolpartjes. Breek de zalm in stukjes en leg dit op de borden.
  • Lepel wat toefjes labneh op de borden en bestrooi met de gehakte hazelnoten. Giet er wat dressing over.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating