Zalm met geroosterde meiknolletjes en sinaasappel. Tja meiknolletjes gekocht in een opwelling maar wat ga je ermee doen. Nou deze heerlijk frisse Zalm met geroosterde meiknolletjes en sinaasappel van maken natuurlijk.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vis
Keuken Mediterraans
- 3 meiknolletjes
- olijfolie
- 2 knoflookteentjes
- 2 takken rozemarijn
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder
- zout
- 2 zalmfilets
- 1 handje hazelnoten
- 2 sinaasappels
- 1 bosje peterselie
- 4 el *labneh
- 1/2 tl sinaasappelrasp
- 2 el sinaasappelsap
- 3 el olijfolie
- 1 el sherryazijn
- 1 el honing
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 220˚C. Schil de meiknolletjes en snijd ze in parten en doe ze in een ovenschaal.
Meng de parten met een scheut olijfolie, fijngehakte knoflook, rozemarijn, gerookte paprikapoeder, een flinke scheut olijfolie en zout. Hussel alles door elkaar.
Schuif de schaal in de oven. Rooster partjes in ongeveer 45 minuten tot ze zacht geworden zijn. Haal ze dan uit de oven.
.Bak de zalmfilets in een keukenpan met een beetje olie tot ze net gaar zijn. Rooster de hazelnoten even in een droge koekenpan. Laat ze iets afkoelen en hak ze dan grof.
Rasp de helft van een sinaasappel, verwijder de schil en snijd ze in dunne plakken. Vang het vocht op in een jampotje voor de dressing.
Meng in het jampotje de overige ingrediënten voor de dressing met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Haal de blaadjes peterselie van de stengels en leg dit op de borden en verdeel hierover de meiknolpartjes. Breek de zalm in stukjes en leg dit op de borden.
Lepel wat toefjes labneh op de borden en bestrooi met de gehakte hazelnoten. Giet er wat dressing over.