Witte chocoladehart met goji, kokos en pistache

Hoe leuk is het met je lief te verrassen op Valentijnsdag met deze witte chocoladehart met goji, kokos en pistache. Ik heb de witte chocolade gekleurd met rode bietenpoeder, maar je kunt natuurlijk ook een eetbare rode kleurstof gebruiken hiervoor. Als topping kan je helemaal los gaan, gebruik wat je lekker vind aan gedroogd fruit, noten of zelfs smarties o.i.d. Ik heb een silicone hartvorm hiervoor gebruikt, dan is het chocoladehart er makkelijk uit te halen.
Smelt de chocolade au-bain-marie, dit houdt in dat je de chocolade in een glazen schaal boven een pan met heet water laat smelten. Het water mag niet koken en niet tegen de schaal aan komen. Door er daarna koude chocoladestukjes aan toe te voegen, zorgt dit ervoor dat de chocolade mooi uithardt en knapperig wordt.

Ik heb ook heerlijke Lavendelkoekjes voor je in hartvorm. Ook leuk voor Valentijnsdag.

Witte chocoladehart met goji, kokos en pistache. Met een Witte chocoladehart met goji, kokos en pistache verras je iemand met Valentijnsdag.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr witte chocolade
  • 1 el rode bietenpoeder
  • 15 gr gojibessen
  • 10 gr kokossnippers
  • 25 gr pistachenoten

Instructies
 

  • Hak de chocoladerepen in kleine stukjes. Smelt de helft van de chocolade au-bain-marie. Als de chocolade gesmolten is haal de schaal dan van het vuur en smelt de overige chocolade erdoor.
  • Meng eventueel de rode bietenpoeder of rode kleurstof erin om de chocolade een roze kleur te geven (hoeft niet).
  • Giet de gesmolten chocolade in het silicone hartvorm. Verdeel de gojibessen, kokos en pistachenoten of de chocolade. Laat afkoelen en zet dan in de koelkast om op te stijven.
  • Verpak het hart in doorzichtig pakpapier en bind het vast met een mooi lint.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating