Deze witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels brengt een heerlijke zomerse mediterrane smaak op tafel. De sleutel tot dit recept is echt goede kwaliteit chorizo en heerlijk rijpe trostomaatjes. Deze salade is vullend, gemakkelijk te maken en bovendien heerlijk. Dit recept is geschikt voor vier personen en het duurt slechts 20 minuten om het klaar te maken. Dit eenvoudige saladerecept van witte bonen, Spaanse chorizo, tomaatjes en feta, gemengd in een heerlijk uitgebalanceerde vinaigrette, is geweldig voor lunch als een lichte maaltijd.
Witte bonen
Bonen zijn goed voor, gebruik ze dus vaker. Bijvoorbeeld in deze salade boordevol pittige mediterrane smaken. Ik heb grote romige witte bonen gebruikt die stevig en nootachtig zijn. Maar je kunt elk soort witte bonen nemen voor deze salade.
Witte bonen zijn – net zoals andere peulvruchten – niet alleen erg lekker, maar ook nog eens heel gezond. Ze bevatten veel vitamines B1 en B2, calcium, magnesium, ijzer en eiwitten.
Door die eiwitten zijn peulvruchten goede vleesvervangers.
Witte bonen hebben niet veel smaak, daardoor zijn ze erg goed in het versterken van andere smaken.
Salade
Deze salade kan je ook heel goed serveren op een tapas tafel. Ik ben dol op tapas en kleine hapjes. En de variatie en de gemeenschappelijke sfeer die het delen van verschillende kleine gerechten met zich meebrengt. Het is veel te lang geleden dat ik tapas heb gegeten, dus ik ga binnenkort weer vrienden uitnodigen en heerlijke tapas bereiden.
Tapas zijn heel leuk om thuis te maken…vooral als de recepten slechts een paar eenvoudige ingrediënten en stappen bevatten!
Hoe moet ik deze salade eigenlijk eten?
Je hebt diverse opties. Zorg voor kleine vorken of lepels en eet het zoals het is. Of beleg sneetjes geroosterd, knapperig brood met de salade, meer als een bruschetta-stijl. Of schik de Romaine sla ernaast om als slaschuitjes te gebruiken.
Het is een perfecte lichte maaltijd voor twee, vooral als de temperaturen hoog zijn en koken niet op je agenda staat. Als je ervoor kiest om het naast andere tapasgerechten te serveren, kan het voor vier tot zes personen.
Tips:
In plaats van feta kan je ook de Spaanse Manchego kaas gebruiken in deze salade.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.