Raapstelen en groene asperges zijn typische voorjaarsgroenten. Mijn oma zei altijd: als de raapstelen er zijn, dan weet je dat het voorjaar is! Raapsteeltjes worden los of in bosjes verkocht. Deze groente is super gezond het is namelijk rijk aan vitamines en mineralen en levert zelfs meer ijzer voor je lichaam dan spinazie. Deze oer-Hollandse voorjaarsgroente is bezig met een serieuze comeback. Rauw doen de stelen en blaadjes het goed in een salade of een stamppot, zoals dit voorjaarsstamppotje met raapstelen en groene asperges.
De groente is vooral in de voorjaarsmaanden (t/m mei) goed verkrijgbaar.
In plaats van worst of vlees, heb ik deze keer gebakken halloumi kaas geserveerd bij dit stamppotje. Weer eens iets anders, maar natuurlijk past een lekker karbonade hier ook heel goed bij. De citroenrasp over de stamppot zorgt voor een frisse toon.
Raapstelen en groene asperges
Deze twee groenten zijn heerlijk bij elkaar. Probeer daarom ook eens deze Pappardelle met raapstelen, groene asperges en dillepesto.