Ga terug
–+ servings
Voorjaarsstamppotje met raapstelen en groene asperges. Een stamppotje in het voorjaar kan heerlijk zijn, vooral als je de groenten van het seizoen gebruikt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gr aardappelen
  • scheut melk
  • 1 klont roomboter
  • 350 gr groene asperges
  • 125 gr magere spekreepjes
  • 400 gr raapstelen
  • 225 gr halloumi kaas
  • 1 el olijfolie
  • peper uit de molen
  • 1/2 citroen, rasp ervan

Instructies
 

  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in water met wat zout.
  • Giet ze dan af en stamp ze tot puree, meng er de melk en een klont roomboter door.
  • Snijd de asperges in stukjes van een centimeter. Kook stukjes asperge in ongeveer 3-4 minuten (beet)gaar en giet ze dan af.
  • Spoel de raapstelen in koud water en slinger ze droog. Snijd de steeltjes fijn en het blad wat grover.
  • Dep de halloumi goed droog en snijd dit in plakken van een 1/2 centimeter. Bak de halloumiplakken aan beide kanten goudbruin in een scheutje olijfolie.
  • Bak de spekjes goudbruin in een hapjespan. Voeg de aspergestukjes erbij en bak dit even mee. Doe als laatste de raapstelen erbij en bak dit een paar seconden mee.
  • Meng aardappelpuree door de spekjes en groenten in de hapjespan en breng op smaak met peper.
  • Schep de stamppot op de borden, leg er een paar plakken halloumi op en rasp er wat citroenschil over.