Ik had nog een Turks brood liggen die eigenlijk wel op moest en heb er deze heerlijke Turks brood pizza met gegrilde groenten van gemaakt. Het brood vormt een lekkere pizzabodem en je kunt vele monden vullen. Als er nog wat overblijft kan je het de volgende dag als lunch meenemen. Ook koud is deze pizza erg lekker. Als je de chorizo weglaat, heb je een heerlijke vegetarische pizza.
Laat je niet afschrikken door de vele ingrediënten, maak de pizza nou maar gewoon…. het is de lekkerste pizza die je ooit zelf gemaakt hebt. En schrik ook niet van de kooktijd, de oven doet het meeste werk.
Mocht je na deze pizza nog ruimte voor een toetje hebben, maak dan deze lekkere Mandarijnparfait met pistachenoten
Turks brood pizza met gegrilde groenten. Als je nog een pide hebt liggen en niet weet wat je ermee moet doen, maak dan deze Turks brood pizza.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 1 kleine Pide (Turks brood)
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 1 bol mozzarella kaas
- 100 gr chorizo
- 10 zwarte olijven
- 350 ml tomatensaus
- 100 gr geraspte kaas
- 1 el oregano
- 2 tl kappertjes
- olijfolie
- peper en zout
- 5 takken basilicum
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
- Spoel de groenten schoon en droog ze af. Snijd de groenten in kleine blokjes.
- Verwijder de schil van de ui en snijd deze in dunne ringen. Snijd de rode peper in dunne ringen.
- Leg de groenten, ui en rode peper op de bakplaat en giet er een beetje olie over. Bestrooi met een klein beetje peper en zout en schuif in de oven. Bak de groenten ongeveer 30-40 minuten in de oven.
- Als de groenten klaar zijn haal je ze uit de oven.
- Snijd het brood helemaal doormidden en leg de 2 platte kanten op een bakplaat voorzien van bakpapier.
- Besmeer de tomatensaus over de twee halve broden en bestrooi met de geraspte kaas, oregano en kappertjes. Snijd de chorizo in dunne plakjes en verdeel ze over het brood.
- Verdeel hierop de gegrilde groenten en leg daartussen stukjes mozzarella en olijven.
- Zet de ovenplaat weer in de oven en bak de pizza's ongeveer 15 minuten in de hete oven.
- Haal ze dan uit de oven en strooi er wat basilicumblaadjes over en snijd de pizza's in stukken.