Een kaasachtige geroosterde tosti met tonijn en cheddar kaas oftewel een tuna melt tosti is de ultieme lunch of licht diner. Met precies de juiste hoeveelheid knapperigheid, smeltende cheddarkaas en lekker veel tonijn, zou je zelfs een tonijnhater kunnen veranderen in liefhebber. De sleutel tot deze tosti is dat het gevuld is met een heerlijke zelfgemaakte tonijnsalade. Ik heb tonijnsalade gemaakt met rode ui, augurken en een pittige saus om er een smaakvolle salade van te maken die op zichzelf net zo lekker smaakt als in deze tosti.

 

Het toppunt van troostmaaltijd, dit is de perfecte lunch of als een gemakkelijke maaltijd voor laat op de avond. Het is een lekkere verwen tosti, maak hem in het weekend als je geen zin hebt om te koken maar wel zin in iets lekkers hebt.
Enkel nog bakken of goed roosteren, door de helft snijden en genieten!
Lees verder voor al mijn beste tips om het te perfectioneren.

 

Tuna melt

 

Wat is een tuna melt anders dan een tosti met gegrilde kaas belegd met tonijnsalade?
Het zijn twee favoriete gerechten, samengevoegd!
Stevige tonijn ingeblikt in extra vergine olijfolie is de beste voor een tuna melt. De olijfolie intensiveert de smaak van de tonijn. Als je de smaak van de olie waarin de tonijn wordt ingeblikt niet lekker vindt, giet dan de olie af.
Als je alleen tonijn uit blik in water kunt vinden, laat dan het vocht uit de tonijn lopen.

 

Je kunt de tosti zo pittig maken als je zelf wilt. Houd je van pittig dan doe je wat extra druppels Tabasco erbij. Proef tussendoor het mengsel wel even, zodat het niet te pittig wordt.

 

Brood

 

Ik heb nu tostibrood oftewel casinobrood genomen. Maar je kunt ook elk ander soort brood nemen wat jij lekker vindt. Een gesneden zuurdesem- of volkorenbrood is ook een goede keuze.

 

Variaties

 

Gebruik andere verse kruiden zoals dille, dragon, koriander of bieslook.

Gebruik een goede smeltkaas zoals cheddar, Provolone of Munster.

Gebruik een fijngehakt sjalotje of lente-ui in plaats van de rode ui.

Voeg een gehakt hardgekookt ei toe aan de tonijnsalade.

 

Tips:

 

Gebruik (plantaardige) tonijn* op olijfolie voor dit recept.

Bakken: Doe het rustig aan en gebruik een middelhoog vuur, zodat het brood lekker warm wordt (en de kaas smelt) zonder dat het brood verbrandt.

Of bak het in de oven of airfryer voor op 180 °C. Besmeer de buitenkant van de tosti boter. Bak de tosti(s) in de oven tot de kaas gesmolten is, 5 tot 8 minuten. Of bak de tosti in 5 minuten goudbruin in de airfryer. Keer halverwege om.

En nog zo’n verwennerij is deze Tosti met spinazie en artisjok, maak die ook eens!

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Tosti met tonijn en cheddar kaas: