Tosti met tonijn en cheddar kaas. Dit is een lekkere verwen tosti, maak hem in het weekend als je geen zin hebt om te koken maar wel iets lekkers wilt.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Amerikaans, Nederlands
- 1 blikje tonijn*
- 1 kleine rode ui
- 2 augurken
- 2 takken peterselie
- 1 teentje knoflook
- 150 gr Cheddar
- 4-6 druppels Tabasco
- 1 el mayonaise
- zout, naar smaak
- 4 boterhammen
Laat het blikje tonijn uitlekken, maar vang de olie wel op.
Snijd de ui en augurken fijn en hak de peterselie fijn. Rasp de knoflook en de cheddar kaas.
Meng de tonijn met deze Ingrediënten en de mayonaise en breng op smaak met een beetje zout.
Beleg de vier boterhammen met geraspte of plakjes cheddar kaas. Lepel de tonijnsalade op twee boterhammen en druk de andere twee hier stevig op.
Verhit een paar lepels van de tonijnolie in een koekenpan en bak hierin de boterhammen op middelhoog vuur tot ze aan beide kanten goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.
Snijd de tosti’s schuin door en serveer.