Thaise groene chilisaus is een smaakvolle en pittige saus gemaakt van groene pepers. Je kunt het gebruik op gegrilde kippendijen, varkensvlees, vis en/of zeevruchten. Ook lekker bij spring rolls of als smaakmaker in dressings, sauzen of marinades. Het is een vrij pittige saus met een beetje zoetzuur door de suiker en limoensap. En het heeft nog een bijzonder ingrediënt, namelijk geroosterde witte (jasmijn of basmati) rijst. Na het roosteren van de rijst, laat je deze afkoelen en maal je fijn tot poeder. Dit is hetgeen wat de saus ook bindt.
Ik heb niet al te pittige groene pepers gebruikt in deze saus, anders wordt het wel heel erg spicy met zoveel pepers erin. Informeer bij een toko welke groene pepers je het beste gebruiken kunt voor deze saus.
Goed afgesloten in een weckpotje, blijft de chilisaus wel een paar dagen goed in de koelkast.
Deze Thaise groene chilisaus is heerlijk bij bijvoorbeeld kipdijspiesjes.
Wist je dat je een zoete chilisaus gemaakt van rode pepers ook heel makkelijk zelf kunt maken? Proberen? Hier vind je het recept.