Ben jij ook zo gek op stroopwafels en op cheesecake? Nou, dan zit je hier goed! Ik heb voor jou een zalige no-bake stroopwafel mokka cheesecake. Met heel veel calorieën en heel veel room, suiker, monchou en boter, maar wel goddelijk lekker en de zonde waard! Een cheesecake met Hollandse stroopwafels, zelfgemaakte karamel en lekker veel roomkaas. Dit wil je proeven! En morgen maak je weer een groene smoothie als ontbijt, het is de balans waar het om gaat.
Stroopwafeltaart
Deze taart maak je niet zomaar, het is een feestelijke taart voor een speciale gelegenheid. Maak hem bijvoorbeeld voor een verjaardag of op een feestdag.
Meestal bereid ik mijn recepten maar één keer, maar deze heerlijke stroopwafel cheesecake heb ik nu voor de tweede keer gemaakt en hij valt nog steeds ontzettend in de smaak.
En kijk hoe mooi deze cheesecake eruitziet. Die wil je toch ook maken? En je hebt niet eens een oven nodig om zo’n fantastische taart te maken.
Je hebt wel even werk aan de taart, maar dan trakteer je wel iets bijzonders.
Stroopwafels
Ik ben eigenlijk geen cookie monster, maar ik vind stroopwafels wel erg lekker. Vooral vers gebakken als ze nog warm en lekker sticky zijn. De Hollandse stroopwafel met die lekkere karamelvulling is niet alleen heel erg geliefd in ons land, maar ook daarbuiten.
Vooral de Amerikanen zijn dol op onze ‘stroepwaffel’.
Ik heb de bodem van fijngehakte stroopwafels gemaakt en bovenop de taart hartjes die ik uit de stroopwafels gestoken heb.
Voor de vulling van de taart heb ik een karamelsaus gemaakt om nog meer die lekkere karamelsmaak van de stroopwafels in de taart terug te laten komen.
De taart is super machtig, snijd hem daarom in niet te grote punten.
Ben jij ook zo gek op stroopwafels? Probeer dan ook eens deze heerlijke:
Stroopwafel muffins
Stroopwafelijs
Mini stroopwafels met oranje chocolade
Tips:
Je kunt de taart ook maken zonder de oploskoffie mocca, kan me voorstellen dat de kinderen dit iets minder lekker zullen vinden. En zonder de koffie is het ook een heerlijke taart.
Deze cheesecake blijft ongeveer 2-3 dagen goed in de koelkast.
Verder nodig:
boter om in te vetten
bakpapier
springvorm circa 22 cm
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.