Stroopwafel Mokka Cheesecake

Ben jij ook zo gek op stroopwafels en op cheesecake? Nou, dan zit je hier goed! Ik heb voor jou een zalige no-bake stroopwafel mokka cheesecake. Met heel veel calorieën en heel veel room, suiker, monchou en boter, maar wel goddelijk lekker en de zonde waard! Een cheesecake met Hollandse stroopwafels, zelfgemaakte karamel en lekker veel roomkaas. Dit wil je proeven! En morgen maak je weer een groene smoothie als ontbijt, het is de balans waar het om gaat.

Stroopwafel mokka cheesecake

Stroopwafeltaart

Deze taart maak je niet zomaar, het is een feestelijke taart voor een speciale gelegenheid. Maak hem bijvoorbeeld voor een verjaardag of op een feestdag.
Meestal bereid ik mijn recepten maar één keer, maar deze heerlijke stroopwafel cheesecake heb ik nu voor de tweede keer gemaakt en hij valt nog steeds ontzettend in de smaak.
En kijk hoe mooi deze cheesecake eruitziet. Die wil je toch ook maken? En je hebt niet eens een oven nodig om zo’n fantastische taart te maken.
Je hebt wel even werk aan de taart, maar dan trakteer je wel iets bijzonders.

Stroopwafels

Ik ben eigenlijk geen cookie monster, maar ik vind stroopwafels wel erg lekker. Vooral vers gebakken als ze nog warm en lekker sticky zijn. De Hollandse stroopwafel met die lekkere karamelvulling is niet alleen heel erg geliefd in ons land, maar ook daarbuiten.
Vooral de Amerikanen zijn dol op onze ‘stroepwaffel’.

Ik heb de bodem van fijngehakte stroopwafels gemaakt en bovenop de taart hartjes die ik uit de stroopwafels gestoken heb.
Voor de vulling van de taart heb ik een karamelsaus gemaakt om nog meer die lekkere karamelsmaak van de stroopwafels in de taart terug te laten komen.
De taart is super machtig, snijd hem daarom in niet te grote punten.

Ben jij ook zo gek op stroopwafels? Probeer dan ook eens deze heerlijke:

Tips:

  • Je kunt de taart ook maken zonder de oploskoffie mocca, kan me voorstellen dat de kinderen dit iets minder lekker zullen vinden. En zonder de koffie is het ook een heerlijke taart.
  • Deze cheesecake blijft ongeveer 2-3 dagen goed in de koelkast.
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Stroopwafel mokka cheesecake:

Stroopwafel mokka cheesecake. Wow dit is lekker, moet je eens proberen een cheesecake met een Hollandse twist door de stroopwafels.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 4 uur 25 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Equipment

  • bakpapier
  • springvorm circa 22 cm

Ingrediënten
  

  • 1 pak stroopwafels (480 gr)
  • 80 gr roomboter
  • 4 gelatineblaadjes
  • 150 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 2 x 250 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 sticks oploskoffie mocca
  • 400 gr monchou

Instructies
 

  • Vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
  • Steek uit 6 0f 8 stroopwafels kleine rondjes of hartjes uit. Breek of maal (in een keukenmachine) 200 gram van de resten van de stroopwafels in stukjes.
  • Smelt de boter en meng dit door de koekkruimels. Bedek hiermee de bodem van de springvorm, druk goed aan. Zet de bodem in de koelkast.
  • Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water.
  • Doe 250 ml slagroom met 150 gram basterdsuiker in een grote pan en laat dit (ongeveer 10 minuten) pruttelen op middelhoog vuur. Blijf er wel bij!
  • Als er een mooie karamel ontstaan is, haal de pan van het vuur en voeg de uitgelekte gelatineblaadjes erbij. Meng alles goed en zet even weg.
  • Klop 250 ml slagroom bijna stijf met de vanillesuiker en oploskoffie en voeg hier dan de roomkaas door. Meng goed door zodat er geen klonten in zitten.
  • Als de karamel afgekoeld en stevig is meng dit door het slagroommengsel.
  • Giet het mengsel in de springvorm en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal de taart 15 minuten voor het serveren uit de koelkast.
  • Decoreer de taart eventueel met slagroomtoefjes en de stroopwafelhartjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating