Ga terug
–+ personen
Stroopwafel mokka cheesecake. Wow dit is lekker, moet je eens proberen een cheesecake met een Hollandse twist door de stroopwafels.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 4 uur 25 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Equipment

  • bakpapier
  • springvorm circa 22 cm

Ingrediënten
  

  • 1 pak stroopwafels (480 gr)
  • 80 gr roomboter
  • 4 gelatineblaadjes
  • 150 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 2 x 250 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 sticks oploskoffie mocca
  • 400 gr monchou

Instructies
 

  • Vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
  • Steek uit 6 0f 8 stroopwafels kleine rondjes of hartjes uit. Breek of maal (in een keukenmachine) 200 gram van de resten van de stroopwafels in stukjes.
  • Smelt de boter en meng dit door de koekkruimels. Bedek hiermee de bodem van de springvorm, druk goed aan. Zet de bodem in de koelkast.
  • Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water.
  • Doe 250 ml slagroom met 150 gram basterdsuiker in een grote pan en laat dit (ongeveer 10 minuten) pruttelen op middelhoog vuur. Blijf er wel bij!
  • Als er een mooie karamel ontstaan is, haal de pan van het vuur en voeg de uitgelekte gelatineblaadjes erbij. Meng alles goed en zet even weg.
  • Klop 250 ml slagroom bijna stijf met de vanillesuiker en oploskoffie en voeg hier dan de roomkaas door. Meng goed door zodat er geen klonten in zitten.
  • Als de karamel afgekoeld en stevig is meng dit door het slagroommengsel.
  • Giet het mengsel in de springvorm en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal de taart 15 minuten voor het serveren uit de koelkast.
  • Decoreer de taart eventueel met slagroomtoefjes en de stroopwafelhartjes.