Stroopwafel mokka cheesecake. Wow dit is lekker, moet je eens proberen een cheesecake met een Hollandse twist door de stroopwafels.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 25 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
bakpapier
springvorm circa 22 cm
- 1 pak stroopwafels (480 gr)
- 80 gr roomboter
- 4 gelatineblaadjes
- 150 gr donkerbruine basterdsuiker
- 2 x 250 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 sticks oploskoffie mocca
- 400 gr monchou
Vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
Steek uit 6 0f 8 stroopwafels kleine rondjes of hartjes uit. Breek of maal (in een keukenmachine) 200 gram van de resten van de stroopwafels in stukjes.
Smelt de boter en meng dit door de koekkruimels. Bedek hiermee de bodem van de springvorm, druk goed aan. Zet de bodem in de koelkast.
Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water.
Doe 250 ml slagroom met 150 gram basterdsuiker in een grote pan en laat dit (ongeveer 10 minuten) pruttelen op middelhoog vuur. Blijf er wel bij!
Als er een mooie karamel ontstaan is, haal de pan van het vuur en voeg de uitgelekte gelatineblaadjes erbij. Meng alles goed en zet even weg.
Klop 250 ml slagroom bijna stijf met de vanillesuiker en oploskoffie en voeg hier dan de roomkaas door. Meng goed door zodat er geen klonten in zitten.
Als de karamel afgekoeld en stevig is meng dit door het slagroommengsel.
Giet het mengsel in de springvorm en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Haal de taart 15 minuten voor het serveren uit de koelkast.
Decoreer de taart eventueel met slagroomtoefjes en de stroopwafelhartjes.