Zoals jullie misschien wel weten ben ik niet zo van het bakken. Kokkerellen is mijn ding en af en toe bak ik. Maar ik heb nu de website Bouwhuis.com ontdekt met te gekke bakmixen en zoveel bakbenodigdheden, dat zelfs ik kan bakken. Omdat het lekker herfstig is buiten, heb ik een stoofperen tulband met icing gemaakt.
Deze stoofperencake is een heerlijke lekkernij voor tussendoor of als nagerecht!
Bakken maar
Allereerst natuurlijk zelf de stoofpeertjes gemaakt en deze gebruikt voor de garnering. Het vocht van de stoofpeertjes heb ik weer gebruikt om de icing van te maken.
Voor de cake heb ik de BrandNewCake Stoofperencake mix gebruikt en voor de topping de BrandNewCake Royal Icing mix.
Met deze cakemix en icingmix kan jouw cake of tulband echt niet mislukken. Als ik zo’n heerlijke stoofperen tulband kan maken, dan kan jij het ook!
Ik kijk altijd naar Heel Holland Bakt en vind het ontzettend leuk om te zien wat de kandidaten allemaal kunnen maken. Maar nu ga ik mijzelf uitdagen om te gaan bakken. Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn bakvorderingen (of mislukkingen, haha). Nee hoor komt vast goed.
Met al die bakartikelen die Bouwhuis.com in hun assortiment heeft, zijn zij de grootste online bakwinkel. Als hobby of professionele bakker of bakster kan jij je hart ophalen hier. Er is keuze uit 10.000 bakproducten, niet normaal. Van grondstoffen zoals bakmeel, bakmixen, chocolade, fondant, marsepein, kleurstoffen, smaakstoffen tot aan bakgereedschap, decoratiemateriaal, spuitzakken en spuitmondjes, vormpjes, decoreergereedschap, eetbare prints, etc., etc.
Ook hebben zij taartstandaards, taart- en gebaksdozen, cupcake doosjes en bonbondoosjes.
Nou als niet-bakster wordt ik er zelfs hebberig van, kan je nagaan!
Stoofperen
Het recept van die heerlijke stoofpeertjes* vind je hier. Die ga je natuurlijk eerst maken. Ik heb daarna het vocht ingekookt tot een siroopje en heb dit over de peertjes bij de cake gelepeld.
Recept Stoofperen tulband met icing:
Ingrediënten
- 400 gr Stoofperencake-mix
- 200 gr roomboter
- 4 eieren (L)
- 75 gr gedroogde cranberries
- 55 gr pecannoten
- 100 gr Royal Icing-mix
- 15 gr pecannoten
- 4 stoofpeertjes*
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C).
- Belangrijk is dat je de ingrediënten op kamertemperatuur verwerkt.
- Meng alle benodigdheden in een kom en mix het in 4 minuten op een lage snelheid tot een glad beslag.
- Vul een ingevette tulband van 25 centimeter en bak deze in de oven in ongeveer 45-50
- minuten gaar. Oven niet tussentijds openen!
- De tulband is gaar als deze goudbruin is en een satéprikker droog uit de cake komt als je deze in het midden in de tulband prikt.
- Laat de tulband afkoelen op een rooster, draai hem dan om op en bord en haal het er voorzichtig uit.
- Icing: maak de icing volgens de aanwijzing op de verpakking en lepel dit over de tulband.
- Snijd de peertjes in partjes en leg die om de tulband heen. Lepel er nog wat stoofperensiroop over.