Stoofperen tulband met icing. Ik ben niet zo van het bakken, maar deze stoofperen cake met zelfgemaakte stoofpeertjes is toch heel goed gelukt.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 400 gr Stoofperencake-mix
- 200 gr roomboter
- 4 eieren (L)
- 75 gr gedroogde cranberries
- 55 gr pecannoten
- 100 gr Royal Icing-mix
- 15 gr pecannoten
- 4 stoofpeertjes*
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C).
Belangrijk is dat je de ingrediënten op kamertemperatuur verwerkt.
Meng alle benodigdheden in een kom en mix het in 4 minuten op een lage snelheid tot een glad beslag.
Vul een ingevette tulband van 25 centimeter en bak deze in de oven in ongeveer 45-50
minuten gaar. Oven niet tussentijds openen!
De tulband is gaar als deze goudbruin is en een satéprikker droog uit de cake komt als je deze in het midden in de tulband prikt.
Laat de tulband afkoelen op een rooster, draai hem dan om op en bord en haal het er voorzichtig uit.
Icing: maak de icing volgens de aanwijzing op de verpakking en lepel dit over de tulband.
Snijd de peertjes in partjes en leg die om de tulband heen. Lepel er nog wat stoofperensiroop over.