Stokbroodje Shoarma Kipgehaktballetjes

Ik mocht in de Foodybox lente van Kroon op het Werk Euroma Turkse shoarmakruiden ontvangen. Nou ben ik gek op shoarma, maar dan wel het liefst zelfgemaakt. Dus die kruidenmix komt goed van pas. Ik ben ermee aan de slag gegaan en heb er o.a. dit heerlijke stokbroodje shoarma kipgehaktballetjes van gemaakt.

Shoarmakruiden

Deze shoarmakruiden kan je voor allerlei gerechten gebruiken. Ze geven het gerecht een lekkere Turkse smaak mee. Dus koop nooit meer die kant-en-klare shoarma reepjes in de supermarkt, maar maak zelf een lekker shoarmagerecht thuis. Je kunt het maken met allerlei soorten vlees, zoals lams-, rund-, varkens-, of kippenvlees. En natuurlijk ook deze kipgehaktballetjes. En niet alleen vlees, maar ook groenten breng je op smaak met deze kruiden.

In deze mix zit paprika, koriander, komijn, kaneel, kruidnagel, gember, kardamom, kurkuma, peper, dillezaad, ui en knoflook. Er zit geen zout in en het is 100% puur. Vooral de komijn, koriander en kaneel geven het gerecht die typische smaken uit het Midden-Oosten. Ik ben er gek op.

De rest van de kruidenmix heb ik gebruikt voor deze lekkere Taco’s met bloemkoolshoarma en biettzatziki.

Kipgehaktballetjes

Kipgehaktballetjes zijn supersnel gaar, laat ze daarom ook niet te lang bakken anders worden ze misschien droog. Maak het gehakt niet aan met een ei, het gehakt is al ‘nat’ genoeg van zichzelf.
Je kunt de balletjes in de pan bakken, maar ook in de oven.

Nog zo’n lekker gerecht met kipgehakt is deze Pittige kipgehaktballetjes met paksoi en rijst. Probeer dan ook eens.

Stokbrood

Ik vind een lekker stokbroodje een ideale maaltijd voor de vrijdag- of zaterdagavond. Lekker makkelijk eten, dat wil je toch in het weekend. Je zult daarom heel veel stokbrood recepten vinden op de site. Zoals Stokbroodje Nicoise, een stokbrood gevuld met een Nicoise salade. Stokbrood met Longhaas en een peterseliesalsa, ideaal voor de vleesliefhebber. Dit Stokbrood gevuld met Buffalo gehaktballetjes is ook zo’n lekkere. Maar er zijn er nog veel meer, zoek ze maar eens op.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Stokbroodje shoarma kipgehaktballetjes:

Stokbroodje met shoarma kipgehaktballetjes. Heerlijk belegd stokbrood met zelfgemaakte gehaktballetjes met shoarmakruiden. Jammie!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr ongekruid kipgehakt
  • 1 beschuit
  • 1 el Shoarmakruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 stokbroodje
  • 1 handvol sla
  • 1 rode ui, in ringen

Saus

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el tahin
  • 1 tl Sriracha

Instructies
 

  • Maak het gehakt aan met het verkruimelde beschuit, de shoarma kruidenmix en peper en zout. Vorm er 12 balletjes van.
  • Bak in een koekenpan in een scheut olijfolie de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
  • Maak de saus door de yoghurt te mengen met de tahin en Sriracha. Als de saus te dik wordt, leng het dan aan met water.
  • Snijd het stokbrood in stukken en snijd deze doormidden. Smeer de saus erop en beleg met de sla. Verdeel hierop de gehaktballetjes en de rode ui.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating