Stokbroodje met shoarma kipgehaktballetjes. Heerlijk belegd stokbrood met zelfgemaakte gehaktballetjes met shoarmakruiden. Jammie!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Midden Oosten
- 300 gr ongekruid kipgehakt
- 1 beschuit
- 1 el Shoarmakruiden
- peper en zout
- olijfolie
- 1 stokbroodje
- 1 handvol sla
- 1 rode ui, in ringen
Saus
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el tahin
- 1 tl Sriracha
Maak het gehakt aan met het verkruimelde beschuit, de shoarma kruidenmix en peper en zout. Vorm er 12 balletjes van.
Bak in een koekenpan in een scheut olijfolie de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
Maak de saus door de yoghurt te mengen met de tahin en Sriracha. Als de saus te dik wordt, leng het dan aan met water.
Snijd het stokbrood in stukken en snijd deze doormidden. Smeer de saus erop en beleg met de sla. Verdeel hierop de gehaktballetjes en de rode ui.