Als jij een liefhebber bent van kippenlevertjes, dan kan ik jou dit broodje aanbevelen. Kippenlevers met spek en uien is een klassieke combinatie. Ik heb een krokante “paneermeel” gemaakt van deze smaken. Dus de spek en uien in de vorm van een krokant jasje. Het is een zalig stokbroodje krokante kippenlevers geworden.
Kippenlevertjes worden niet zoveel gegeten in Nederland en dat is jammer. Het is niet alleen heel erg lekker, maar ook goedkoop en tevens gezond voor je. Koop dan het liefst biologische kippenlevertjes en niet de levertjes uit de supermarkt. Als dieren een goed leven en gezond hebben gehad, is het vlees ook gezond voor ons.
Kippenlevertjes en sowieso lever bevatten heel veel voedingsstoffen, zoals vitaminen A en B en mineralen. Er zit veel ijzer in welke jouw lichaam makkelijk kan opnemen, veel meer dan in bijvoorbeeld spinazie. Eigenlijk is het een soort superfood.
Zelfs bij een klein beetje eten van lever, doet jouw lichaam goed.
De Fransen eten heel veel orgaanvlees, maar in Nederland zijn we er geen liefhebber van. Dat is zonde, want door orgaanvlees te eten wordt het hele dier geconsumeerd en is het niet alleen voor het lekkerste stukje vlees gedood. Dit klinkt een beetje akelig, maar zo is het wel.
Dus als je de volgende keer lever, niertjes, zwezerik of tong ziet liggen, doe dan eens gek en koop het.
Kippenlevertjes
En nog een heerlijk recept met kippenlevertjes zijn deze Krokante kippenlevertjes met bloemkoolpuree. Probeer die ook eens!
Recept Stokbroodje krokante kippenlevers:
Ingrediënten
- 25 gr knabbelbacon
- 40 gr gebakken uitjes
- 380 gr kippenlevers
- 2 el bloem
- 2 eieren, geklutst
- peper en zout
- 2 el mayonaise
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el Dijon mosterd
- 4 pistoletjes of 2 stokbroodjes
- 4 tomaten, in dunne plakken gesneden
- slablaadjes
Instructies
- Verwarm of bak de broodjes af in de oven.
- Doe de knabbelbacon en gebakken uitjes in een keukenmachine en pulseer tot een grove kruim. Doe dit in een schaaltje.
- Maak de kippenlevers schoon, snijd ze doormidden en dep ze af. Zet 3 schaaltjes klaar; 1 met bloem gemengd met peper en zout, 1 met geklutst ei en 1 met het kruim.
- Haal de levertjes door de bloem, dan door het ei en bedek ze dan met het kruim.
- Bak de kippenlevers in koekenpan met een klein beetje olijfolie op middelhoog vuur ongeveer 2-4 minuten per kant tot ze goudbruin en net gaar zijn. Pas op: ze kunnen spetteren!
- Meng ondertussen de mayonaise, yoghurt en mosterd en breng op smaak met een beetje peper en zout.
- Besmeer de stokbroodjes met de saus, leg hierop de levertjes en daarop de sla en tomaten.
- Serveer direct.